(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Grensloos kunst verkennen in het reestdal
zoek uitgebreid
 
 
Grensloos kunst verkennen in het reestdal

Kunstroute in De Wijk (Dr.) en IJhorst (Ov.) van 8 t/m 25 september 2011

De combinatie van een mooi landschap op de grens van twee provincies en een verscheidenheid van spannende kunst op particuliere locaties is een succesvolle formule gebleken bij de kunstroute GRENSLOOS KUNST VERKENNEN. De vierde editie van de kunstroute wordt verder uitgebreid met het segment taalkunst. Elk weekend zullen er verschillende optredens zijn. Bijna veertig beeldende kunstenaars en meerdere schrijvers en dichters werken dit jaar mee.

Beeldende kunst is te zien op 25 particuliere en openbare locaties, waaronder de NH kerk van IJhorst en de historische molen in De Wijk welke als kunstwerk wordt gepimpt. Gevestigde beeldende kunstenaars zoals Lies Lobatto, Wim Biewenga, Herbert Nouwens, Olaf Mooij, de Vietnamese Le Thi Hien nemen deel en regionale kunstenaars zoals Janny Smit, Els Mondt, Henk Slomp en Albert Brunsting. Een aantal van hen maakt apart voor de kunstroute nieuw werk. De kunstcommissie heeft twee opdrachten verstrekt aan jonge kunstenaars. Drie jonge vrouwen van Het Kasboek Collectief zullen in de Reest tussen de beide dorpen een installatie bouwen. Dico Kruijsse kreeg de jaarlijkse opdracht een kunstwerk te maken van het opengebroken arbeidershuisje aan de Dorpstraat. De locatie met outsiderkunst wordt ingevuld door Atelier 8 van Van Boeijenoord.

Op verschillende plaatsen zullen dichters en schrijvers voordragen uit eigen werk, zoals Marjoleine de Vos tijdens een lunch, er is een avond met regionale taal door Johan Veenstra, Egbert Hovenkamp en Janna van den Berg, muzikaal begeleid door Maarten Gal en Johan Kloosterhuis. Op een aantal locaties zullen op nader te bepalen tijdstippen optredens te zien zijn van lokale taalkunstenaars, zoals o.a. Ria Westerhuis en Machiel Sol. In het openingsconcert Grensloze Kunstklanken op 9 september in de NH Kerk van IJhorst zal een wisselend muzikaal optreden plaatsvinden en voordracht door de dichter Anton Korteweg.

De route van 8 kilometer door de dorpen De Wijk (Dr.) en IJhorst (Ov.) en het tussenliggende Reestdal is wandelend of fietsend af te leggen. De kunstroute GRENSLOOS KUNST VERKENNEN is te bezoeken van 8 t/m 25 september op donderdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. De startpunten zijn in De Wijk (Tillemaweg 65) en IJhorst (Kerkweg 12). Entree: €3.00. Er is voor €3.00 een fraaie brochure verkrijgbaar. Bij de startpunten zijn fietsen te huur.

Meer informatie, waaronder een complete lijst van deelnemende kunstenaars is te vinden op www.grenslooskunstverkennen.nl

Idyllisch Reestdal

De uitbreiding van de kunstroute wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het project Idyllisch Reestdal. Het project is gefinancierd door EU (POP en LEADER), provincies Drenthe en Overijssel, de gemeenten Staphorst, Hardenberg, De Wolden en Meppel, Recreatieschap Drenthe en door ondernemers. Het wil met name de saamhorigheid tussen ondernemers en bewoners verder vergroten en de vermarkting van het gebied versterken. Het is de bedoeling toeristen en recreanten kennis te laten maken met de identiteit van het Reestdal: een idyllisch natuurrijk boerenland langs een kronkelende grensrivier.

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
zondag 24 januari 2021 13:54:12
Grensloos kunst verkennen in het reestdal © Copyright 2021 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)