(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Kunsteenden vernield in Aa-en-Hunze
zoek uitgebreid
 
 
Kunsteenden vernield in Aa-en-Hunze

IN MEMORIAM

Kort geleden stond het bericht in de krant dat opgeschoten jongens met stenen op jonge eendjes zaten te mikken.

Zo moet helaas worden gemeld dat ook de kunsteenden bij het bruggetje van Schipborg het doelwit zijn geworden van zulke ‘stoere’ jongens. En dat terwijl de reis van een half jaar door de stroomdalen van Aa en Hunze nog maar amper is begonnen.

In de nacht van 1 op 2 juni zijn enkele eenden beschadigd waarvan één zo ernstig dat herstel niet meer mogelijk is, temeer omdat kop en hals zijn gestolen. Weggegooid of ergens neergezet als trofee?

Er is nog tot dit weekend naar gezocht omdat zonder deze delen herstel niet mogelijk was. Er is daarom aangifte gedaan bij de politie wegens vernieling en diefstal.

Kennelijk hebben sommige mensen zo weinig respect voor het werk van anderen dat ze dit zomaar doen. Voor kunstenares Marineke Leijenhorst uit Gasselte was het een hele schrik toen ze ermee werd geconfronteerd.

Er is door de kunstenaars vrijwillig heel veel tijd en moeite in dit project gestoken en de opbrengst van de veiling van de eenden later dit jaar zou gaan naar het Kinder Kanker Fonds. Indirect zijn zij de benadeelden.

Ik hoop dat de vandalen dit beseffen.

 
Namens de kunstenaars,

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 13 juli 2020 10:06:18
Kunsteenden vernield in Aa-en-Hunze © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)