(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Nazomeren met Kunst, poŽzie en pop
zoek uitgebreid
 
 
Nazomeren met Kunst, poŽzie en pop

Zondagmiddag 12 september organiseert Atelier|Helderrood op Kunstkwartier Waanderveld een leuke mix van poëzie, beeldende kunst en popmuziek. Vanaf 14.00 uur is er een afwisselend programma met poëzie van De Dames samen uit Gasselte, popmuziek op piano en zang van Jorrit de Boer en Eric Knot uit Paterswolde en beeldende kunst van Ellen Kroeze en Dick Lubbersen uit Emmen. Een inspirerende en verrassende bundeling van verschillende kunstzinnige uitingen.
 
De Dames samen: Annie Martens en Marijke van Es
Van collega’s werden het vriendinnen, die elkaar in Gasselte met ideeën bestookten en ze besloten hun krachten te bundelen in verf en inkt. Zo ontstond het samenwerkingsverband ‘De dames samen’.
Marijke schildert en Annie dicht. De mate waarin of het moment waarop ze elkaar raken met elkaars producten bepaalt wie bij wie schildert of dicht. De gedichten van Annie worden tijdens hun performance waarbij Marijke Annie begeleidt op haar saxofoon, omgetoverd tot humoristische cabaretachtige juweeltjes.
      
Jorrit de Boer en Eric Knot spelen pop in een nieuw jasje
Twee jonge muzikale talenten uit Paterswolde spelen bekende popnummers in een nieuw jasje. Met een akoestische setting van piano en zang brengen zij popmuziek door de jaren heen met een eigen stijl. Heerlijk luisteren en genieten.
          
Kunst van Ellen Kroeze en Dick Lubbersen
Schilderijen en objecten van Ellen en Dick in eigen atelier.
Ellen’s grote drijfveer om te schilderen is emotie. Vastleggen wat ze ziet, hoort en voelt. Wat ze wenst, wil en beleeft. Schilderen geeft haar een enorme vrijheid om dit te verbeelden. Soms combineert Ellen het maken van gedichten met schilderen. Het zijn woorden, maar verwerkt in het schilderij is het vooral een beeldelement, het gaat allemaal om het verhaal en daar horen ook woorden bij. Haar werk is figuratief,  maar ze trekt alles net even uit zijn verband, plaatst voorwerpen in een andere omgeving, waardoor het vervreemdend werkt.
 
Dick is een veelzijdig beeldend kunstenaar en creatief inspirator en facilitator. De beeldende activiteiten richten zich op het maken schilderijen, objecten en land-art. ‘Uit en thuis’ is de laatste twee jaren een vast thema in zijn werk.
Kunstkwartier Waanderveld
 
Atelier Abel, Galerie Dijkstra, Galerie Opera VII en Atelier|Helderrood organiseert vier keer per jaar in een van de ateliers/galeries een kunstzinnige zondagmiddag. Een combinatie van  beeldende kunst met andere kunstdisciplines.
 
Aanmelden en locatie
In het atelier is plaats voor maximaal 60 bezoekers. Graag opgave vooraf via e-mail: info@helderrood.nl. Entree € 5,- inclusief hapje en drankje.
 
Atelier|Helderrood, Waanderweg 142, 7821 HZ Emmen. Tel. (0591) 634668.

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 10 juli 2020 00:05:08
Nazomeren met Kunst, poŽzie en pop © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)