(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Beelden gezocht
zoek uitgebreid
 
 
Beelden gezocht

Drenthekunstbreed is vanaf 2005 bezig geweest met de inventarisatie van alle beeldendekunstaspecten in Drenthe.

Er zijn vele buitenobjecten gefotografeerd en geindexeerd op onze site. Tevens kunstenaars die in Drenthe wonen of zij die een kunstwerk in de Drentse buitenruimte hebben geplaatst gekregen, staan op de website vermeld.
Expositieruimten zoals musea en galerieen zijn ook vertegenwoordigd op de website.

Er is jaren geprobeerd om de gemeenten zo ver te krijgen dat ze ons informeren over nieuwe beelden in de buitenruimte. Dit is nog steeds niet goed opgepakt. Dit betreuren wel zeer. Het gaat om ons gemeenschappelijk bezit. Dat gemeenten hun eigen inventarisatie niet op orde hebben betreffende kunst in de buitenruimte is niet van deze tijd.

Wij zouden graag op de hoogte gehouden worden van de plaatsing van nieuwe beelden. Gemeenten blijken hier niet aan mee te kunnen werken, ondanks hun afdelingen communicatie.

Een eenvoudig persbericht is voldoende. Maar wij krijgen die helaas niet, ondanks aandringen van onze kant.

We hebben dus mensen nodig die van onderaf ons op de hoogte kunnen houden over nieuwe kunst in de buitenruimte van Drenthe

Easycratie is hiervoor de goede methode. Niet meer afhankelijk zijn van de burocratie van gemeenten, maar van onderop informatie krijgen van enthousiaste mensen.

De ambtenaren die vergunningen uitgeven voor beelden, de stratenmaker die de schop in de grond zet voor de sokkel, de groenvoorziener die het gras voor de voeten weg maait, de jounalist die ontdekt dat er een nieuw beeld geplaatst is, de communicatiemedewerker die persberichten verstuurd. 

En natuurlijk u als bezoeker van de Drentse buitenruimte: wanneer u een beeld, monument of object tegenkomt dat niet op onze website staat, vertel het ons via het contactformulier of via info (a) drenthekunstbreed.nl

 

 

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 25 mei 2020 21:27:50
Beelden gezocht © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)