(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Liesbeth Takken op Vadehavsfestival in Denemarken
zoek uitgebreid
 
 
Liesbeth Takken op Vadehavsfestival in Denemarken

WaddenArt organiseert 4-12 september AnyQuestions? tijdens het  Vadehavsfestival in Denemarken. 
De Drentse Kunstenares Liesbeth Takken is uitgenodigd voor AnyQuestions?  
 
Met het project AnyQuestions? brengt de Groninger Stichting WaddenArt een internationaal gezelschap van vijf kunstenaars en drie onderzoekers bij elkaar op het eiland Mandoe in de Deense Wadden. Van 4  tot en met 12 september werken Liesbeth Takken, Dario Lo Cicero, Sarah Fitzsimons, Tomas Mach en Tamara Erde afzonderlijk en in samenwerking op en rond het piepkleine eiland. In deze periode zullen ook drie onderzoekers aan de hand van het werk van de kunstenaars en hun interactie met de eilandbevolking beschrijven wat een internationaal kunst project voor het eiland en haar 45 vaste bewoners betekent.  
 
Liesbeth Takken maakt tijdens AnyQuestions? tijdelijke installaties van zand, steen, hout, as, zaden, koffie, suiker en andere natuurlijke materialen, gebaseerd op patronen en  motieven van andere culturen. De inwerking van het getij speelt hierbij een grote rol; de reausachtige tekeningen zullen door de inwerking van wind en water gestaag en gedurig veranderen. Tijdens het werken nodigt zij passanten uit om met haar mee te werken aan het vervaardigen van de grote werken. Het werk zal gecombineerd worden met muziek, dans/performance en fotografie. 
Stichting WaddenArt, in 2006 mede opgericht door beeldend kunstenaar Stan Coenders, functioneert als creatieve denktank in internationale kunstprojecten op het platteland. Ingegeven door zijn woonplek in het uiterste noorden van Groningen kwam bij Stan Coenders destijds de vraag op naar de werking van hedendaagse moderne kunst in cultuurhistorische plattelandsgebieden als de waddenkust. In 2008 vond hij samenwerking in het Vadenhavsfestival, het waddenzeefestival, langs de waddenkust in Denemarken. Na dit project - Footprints Along a Coastline - kreeg het project een nieuwe impuls door samenwerking aan te gaan met ruraal sociologe Petra Derkzen uit Wageningen.   
Stichting WaddenArt ontwikkelde daarna in 2009 AnyQuestions? voor het festival op het kleine eiland Mandoe. Het project brengt internationale kunst naar het eiland en werkt tevens aan een dialoog tussen bewoners, kunstenaars en bezoekers. In oktober 2009 werd met de Southern Denmark University een onderzoek uitgevoerd naar de levenskwaliteit op het eiland; in juni 2010 werd met de bewoners samen de verdere richting voor AnyQuestions? bepaald; van 4 tot en met 12 september aanstaande wordt het project uitgevoerd, en aansluitend volgt er een uitgebreide publicatie.   
In het project Any Questions? werken verder Dario Lo Cicero (Italië) en Tomas Mach (Tsjechië) ontwikkelen ter plekke muziekinstrumenten en muziek, Sarah Fitzsimons (USA) bouwt skeletachtige structuren in de vorm van huizen, Tamara Erde (Israel) maakt een performance met sociale en economische ontwikkelingen op het eiland als uitgangspunt. De werken groeien en veranderen van dag tot dag volgens een bepaalde lijn. Het eiland is toegankelijk drie uur voor en na laagwater, afhankelijk van windkracht en windrichting. 
Geïnspireerd door zowel het huidige als het vorige internationale WaddenArt project, zijn de Deense regionale autoriteiten van plan om een ontmoeting tussen politici en ambtenaren uit Groningen, Friesland, het Duitse en Deense Wadden gebied te organiseren. In de voorgenomen brainstormbijeenkomst wil men een start maken met een transnationaal netwerk voor hedendaagse internationale kunstprojecten in het hele waddengebied.  
 
Meer informatie over AnyQuestions? via waddenart@gmail.com.
Informatie over het Vadenhavsfestival via 
www.vadehavsfestival.dk.
Informatie over doel, werkwijze en projecten van WaddenArt zijn te vinden op 
www.waddenart.eu .
Verder kan telefonisch informatie worden verkregen bij Petra Derkzen 06 19620793.
 
Groningen, augustus 2010.

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 26 mei 2020 00:15:27
Liesbeth Takken op Vadehavsfestival in Denemarken © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)