(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Grensloos Kunst Verkennen
zoek uitgebreid
 
 
Grensloos Kunst Verkennen

De kunstroute Grensloos Kunst Verkennen vindt plaats van 9 t/m 26 september 2010, elke donderdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.
Aan weerzijden van het grensriviertje de REEST wordt in het Drentse dorp DE WIJK en het Overijsselse dorp IJHORST kunst tentoongesteld die een nadere verkenning waard is.
 
De Stichting Kunstroute De Wijk - IJhorst biedt jaarlijks een combinatie van kunstsoorten in de context van de bijzondere omgeving van het REESTDAL en twee op elkaar aangewezen dorpen. De combinatie van kunst en omgeving moet met een gevarieerd aanbod voor een breed publiek toegankelijk zijn. In 2008 werd de kunstroute voor het eerst georganiseerd.
 
Wat houdt GRENSLOOS KUNST VERKENNEN in?
Gedurende drie weken in september (van donderdag tot en met zondag) worden verschillende vormen van beeldende kunst tentoongesteld in binnen- en buitenlocaties, voornamenlijk bij particulieren. Tussen de locaties wordt een fiets- en wandelroute door en tussen de beide dorpen gemaakt van ca. 8 kilometer. Er zijn enkele bijzondere locaties, zoals de kerk in IJHorst (1823) met de fraaie klokkenstoel, een fraaie binnentuin en een noamdhuusie. De kunstroute gaat niet uit van een thema, maar probeert locatie specifieke kunst te laten zien. Op buitenlocaties worden de objecten neergezet in een harmonieuze relatie tot de omgeving; kunst aan weerszijden van de Reest.
 
Welke kunst wordt tentoongesteld?
De tentoongestelde kunst is grensloos. Abstract, figuratief, toegankelijk en complex. De kunstobjecten zijn gemaakt door lokaal en regionaal werkende kunstenaars, landelijk bekende en 'gevestigde' kunstenaars en kunstenaars uit het buitenland. Een jonge kunstenaar krijgt jaarlijks opdracht om in een deels opengebroken woonkamer van een voormalig arbeiderswoning een eenmalig kunstobject te maken. De basisscholen van De Wijk en IJhorst zijn betrokken bij het maken van kleurrijke locatiemarkeringen.
 
De route
De route is ca. 8 kilometer en slingert tussen en door beide dorpen en door het beekdal van de Reest. De route kan zowel fietsend als lopend worden afgelegd. In De Wijk en IJhorst is een startpunt. De mogelijkheid bestaat de route in meerdere dagen af te leggen. In De Wijk en IJhorst zijn uitspanningen waar onder het genot van een versnapering een rustpauze kan worden ingelast.
 
..... en dan nog iets over de grens: het riviertje de REEST......
De REEST is sinds 1200 de grens tussen de provincie Drenthe en Overijssel. Het slingert tussen De Wijk en IJhorst nog net als toen door het fraaie en afwisselenden beekdallandschap in de richting van Lankhorst. Rondom nestelen tientallen ooievaars en ook het ijsvogeltje heeft hier zijn domein. Het Reesdal is een prachtig gebied voor ontspannen wandelen. Een gebied om terug te komen.
 
Arrangementen.
Wilt u in groepsverband onze kunstroute bezoeken, dan kunt u ons bellen voor een speciaal groepsarrangemen. 

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 5 juni 2020 04:34:53
Grensloos Kunst Verkennen © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)