(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Jazz in de Polletuin Ruinerwold
zoek uitgebreid
 
 
Jazz in de Polletuin Ruinerwold

Jazz met Francien van Tuinen & Trio Alexander Hartgers in de Polletuin
Ruinerwold. Zondag 5 september treed Francien van Tuinen op met het trio Alexander Hartgers. 
Francien van Tuinen is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende jonge jazz vocalisten in Nederland. Gezegend met een unieke stem en ritmische flexibiliteit, ze heeft lef en een uitstekende dictie en perfecte timing.Na het winnen van het Nederland Jazz Vocalisten Concours in 1997 en afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen heeft ze diverse projecten uitgevoerd waaronder haar eigen kwintet, big bands en symfonie orkesten. Haar album “A Perfect Blue Day”, is een crossover tussen ballads en jungle grooves, werd uitgebracht in 2004. Haar project “Muzyka” , uitgebracht in 2005, bestaat uit verrassende arrangementen met spannende grooves en beats, geschreven voor zang, strijkers en percussie-instrumenten en resulteerde in een mooie mix van jazz, Folk, flamenco, fado en tango. Initiatiefnemer Alexander Hartgers wilde al heel lang zijn eigen “Chet Baker-trio samenstellen. Na lang zoeken vond hij in gitarist Henk van Rossum en contrabassist Henk Haverhoek de meest geschikte muzikanten. Niet alleen zijn zij als begeleiders in staat het karakteristieke trompetgeluid optimaal tot zijn recht te laten komen, maar zorgen zij ook voor spannende en verrassende solo's. 
Alexander Hartgers (1973) ontdekte de trompet als kind al. Hij studeerde in 1999 cum laude af bij Jan Wessels aan het conservatorium van Zwolle. Hij volgde daarnaast lessen bij Claudio Roditi, Bobby Shew en Ack van Rooyen, en speelde samen met grootheden als o.a. Roy Hargrove, Leonardo Amuedo, Herman Brood, Georgie Fame, Hans Dulfer, Ben van den Dungen, Ferdinand Povel en Benjamin Herman.  
Henk van Rossum (1957) begon op piano, maar koos al snel voor de gitaar. Hij studeerde in 1989 af aan het conservatorium van Arnhem. Vanaf 1983 volgden activiteiten in diverse bands, ensembles & orkesten (onder andere de Guus Tangelder Big Band). Hij speelde onder meer met Bob Mintzer, Georgie Fame, Jiggs Whigham, Eef Albers, Ferdinand Povel, Deborah Brown en Benjamin Herman. Hij is sinds 1991 als docent verbonden aan het conservatorium van Arnhem. 
Henk Haverhoek (1947) begon op zijn tiende met de klarinet, maar ruilde deze in voor de contrabas, geïnspireerd door Ray Brown & Paul Chambers. Hij studeerde in 1972 af aan het conservatorium van Arnhem. Daarna volgde een indrukwekkende carrière als begeleider van talloze internationale jazzgrootheden: onder meer Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster, Freddie Hubbard, Sonny Stitt en Lee Konitz. Recente activiteiten zijn onder meer het kwartet van zanger Ronald Douglas en de Guus Tangelder Big Band. Hij is sinds 1982 als docent verbonden aan het conservatorium van Arnhem. De muziek van het Alexander Hartgers Jazz Trio is geïnspireerd door het intieme triogeluid van trompettist Chet Baker. Een geluid dat 'cool' en zwoel tegelijk is. Dat ontspannen en toch intens is. En dat, door het ontbreken van slagwerk, 'open' klinkt en ruimte laat. Altijd spannend en verassend. Cool jazz ala Chet Baker.
Haakswold 33 Ruinerwold. Zaal open 14.00 uur aanvang concert 15.30 uur.
 
 
Met vriendelijke groeten
Margreet van Loo
(06.53845050)

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 25 mei 2020 23:55:26
Jazz in de Polletuin Ruinerwold © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)