(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Gemeente Coevorden
zoek uitgebreid
 
 
Gemeente Coevorden

Adres
A. Kramersingel 4, 7741 GE Coevorden
Postbus 2, 7740 AA Coevorden
Telefoon: (0524) 59 85 98
Telefax: (0524) 59 85 55
Telex: 36254
E-mail: gemeente@coevorden.nl
Internet: http://www.coevorden.nl

Overzicht dorpen
Aalden, Achterste Erm, Ballast, Benneveld, Coevorden, Dalen, Dalerpeel, Dalerveen, De Bente, De Haar, De Haar, De Kiel, De Mars, Den Hool, Diphoorn, Eldijk, Erm, Gees, Geesbrug, Grevenberg, 't Haantje, Holsloot, Hoogehaar, Kibbelveen, Klooster, Langerak, Meppen, Nieuwe Krim, Nieuwlande (ged), Noord-Sleen, Oosterhesselen, Padhuis, Pikveld, Schimmelarij, Schoonoord, Sleen, Steenwijksmoer, Stieltjeskanaal, Valsteeg, Veenhuizen, Vlieghuis, Vossebelt, Wachtum, Weijerswold, Wezup, Wezuperbrug, Zweeloo, Zwinderen

Oppervlakte: 300,00 km²
Wateroppervlakte: 2,81 km²

VVV
Zoek de dichtsbijzijnde VVV via de site van VVV

 

 Het wapen van de gemeente Coevorden.
gemeentewapen coevordenHet nieuwe wapen, sinds 18 augustus 2000, heeft een indeling die de geografische positie weergeeft; een stad op een zandrug in het veen. De hermelijnstaartjes symboliseren het wollegras in het veen. De adelaar is afkomstig van de heren van Schoonebeek, tevens heren van Coevorden. Als wapen van de heren van Coevorden wordt het wapen met de adelaar al genoemd in het wapenboek van heraut Gelre voor Reinoud IV van Coevorden (1370-1410).

De wapenspreuk tenslotte ("Ondanks de vele gevaren die mij bedreigd hebben, besta ik nog") duidt op de vele belegeringen en andere rampen die de stad heeft weten te overleven.

Officiële beschrijving
" In keel een kruis van zilver, in het hart beladen met een adelaar van keel, met over alles heen rechts een kromstaf, de krul naar links gericht, en links een omgekeerde lans, beide van goud. Het schild gedekt met een gouden kroon van vijf bladeren en gehouden door twee wildemannen, omkranst en omgord met eikenloof, met de buitenste hand een knots over de schouder houdende, alles van natuurlijke kleur. Wapenspreuk : MULTIS PERICULIS SUPERSUM in letters van sabel op een wit lint."

Meer informatie over het wapen van Coevorden

     
     

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 26 mei 2020 00:19:00
Gemeente Coevorden © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)