(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Loodzwaar
zoek uitgebreid
 
 

  Kies hier alle gemeenten
Bekijk in Google Maps
Loodzwaar
Loodzwaar

In 1998 was Ruud van der Beele één van de deelnemers aan de Zomerbeelden Manifestatie Stadsbeelden. In het centrum van Emmen stonden vier beelden van zijn hand. Het beeld 'Loodzwaar' is na afloop van de beeldenmanifestatie aangekocht door Registeraccountants, Accountants en Belastingadviseurs Deloitte & Touche. Het heeft eerst bij de vestiging aan de Julianalaan in Emmen gestaan. Met de verhuizing naar de Bukakkers is het beeld meeverhuisd. 

Van der Beele gebruikt primair materiaal zoals onbewerkte natuursteen, ruw ijzer of lood voor deze serie beelden. IJzer- vinding van de mens -staat  voor die mens en de maatschappij, voor verandering en vooruitgang, terwijl steen - natuurelement bij uitstek - staat voor oerkracht, voor duurzaamheid, voor gestolde natuur. Blootgesteld aan de elementen weer, wind, regen en zon, roest het ijzer en laat het sporen na op steen. Het is net als de wisselwerking tussen mens ( Cultuur) en natuur opdat er evenwicht en harmonie kan ontstaan. De onderwerpen voor de beelden zoals in deze serie - stoel, ladder, tafel - komen voort uit het wel en wee van het dagelijks leven. 

De ladder van ijzer omwikkeld met lood staat vertikaal, omhoog gericht:  duidt dat op  carriére die altijd omhoog lijkt te moeten gaan?  Onder de trap staat een koffer van lood, duidt dat op ballast die we altijd met ons meedragen en waar we nooit los van lijken te kunnen komen?

Tekst: Hans Zabel

 

  [lees meer...]
Titel:  Loodzwaar 
Kunstenaar:  Ruud van de Beele  
Locatie:  Bukakkers 20, entree Deloitte & Touche, Emmen 
Plaatsingsdatum:  zaterdag 27 juni 1998 
Opdrachtgever:  Stadsbeelden Emmen 

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 10 juli 2020 12:10:51
Loodzwaar © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)