(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Een verzorgende hand
zoek uitgebreid
 
 

  Kies hier alle gemeenten
Bekijk in Google Maps
Een verzorgende hand
Een verzorgende hand

In het Nieuwsblad van het Noorden ( 1971) staat het volgende te lezen: Plastiek voor Eelder school. Dit beeld van Zweeds staal wordt binnenkort geplaatst voor het gebouw van de Eekwal, het opleidingsinstituut voor gezinsverzorgsters in Eelde aan de Hortensiaweg. Het is van de Voorburgse kunstenaar Ben Aalbers. Het plastiek, vier bij 3,5 meter, wordt vervaardigd bij de Constructiewerkplaats en Trailerbouw NV W.J. Zwalve in Oude Pekela. Het materiaal dat in Zweden veel wordt gebruikt in de bouw krijgt na enige tijd een bruine beschermende "roest" laag.

In een brief van de Stichting Culturele Raad Eelde (CRE) d.d 30 juni 1994 aan de burgemeester van de gemeente Eelde lezen we het volgende. "Tijdens een gesprek van deCRE met u op 2 juni 1994 over subsidieaanvragen aan verenigingen kwam het beeld bij De Clinck ter sprake. Het CRE betreurt het, dat dit beeld is weggehaald en zou graag zien, dat het herplaatst werd. U vroeg ons met een voorstel te komen voor een nieuwe lokatie. Het CRE komt met het volgende voorstel. De symboliek van het beeld - een verzorgende hand- komt het best tot zijn recht bij een verzorgingstehuis als Het Else van der Laanhuis of De Wieken. Het beeld dient te worden opgenomen in een ruimtelijke omgeving, die een behoorlijke schaal heeft, passend bij dit beeld".

Uit een brief d.d. 8 januari 1997 ter informatie aan de bewoners blijkt het volgende besluit. Op advies van de CRE krijgt het kunstwerk een plaats op de symbolische grens Spierveen III/IV. Dat advies werd overgenomen.   

In een stuk uit de raadsvergadering van 18 februari 1997 staat het volgende te lezen. In verband met huizenbouw is het kunstwerk nabij "De Clinck"aan de Hobbemaweg verwijderd. Tijdens de verwijdering is enige schade toegebracht aan het kunstwerk. De Stichting Culturele Raad Eelde heeft de raad verzocht om het kunstwerk "De Clinck"elders in de gemeente een plaats te geven. De schade aan het kunstwerk is inmiddels hersteld en de Stichting Culturele Raad Eelde heeft de raad geadviseerd om het kunstwerk te herplaatsen op de symbolische grens Spierveen III/IV. Dit advies is overgenomen.   

   

  [lees meer...]
Titel:  Een verzorgende hand 
Kunstenaar:  Ben  Aalbers  
Locatie:  Wijk Spierveen III, Pinksterbloem, achter de lage stukken, Eelde 
Maat/Gewicht:  hoogte 4,5 m; lengte 3,5 m 
Productie:  1971 
Plaatsingsdatum:  1971 

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 14 juli 2020 16:13:48
Een verzorgende hand © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)