(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

Adverteren op Drenthe Kunstbreed

home > info > Lost in Wonder
zoek uitgebreid
 
 

  Kies hier alle gemeenten
Bekijk in Google Maps
Lost in Wonder
Lost in Wonder

Het kunstwerk dient kwa maat een zekere competitie met de hoogte van het gebouw  aan te kunnen gaan en kwa taal een zekere 'klassiekheid' te bevatten, dit gelet op de leeftijd van de bewoners maar ook op de sfeer van de omgeving. Het beeld dient ook van bovenaf te bezichtigen zijn.  Zo luidde de opdracht formulering.

"Lost in Wonder" bestaat uit een granieten verbeelding van de hond en uit een bestratings- en beplantingsplan. Het geheel staat symbool voor het leven. Het bestratingsplan met beplanting stelt van bovenaf bekeken  een 'kring in het water' voor en water staat ook symbool voor leven. De kring erin stelt een individuele beroering van het leven voor. De buxus, ingeplant volgens de kringpatronen, staat symbool voor de eerste levensvorm namelijk die van het plantenrijk. De kleur groen kan als een symbool voor het begrip 'Liefde' gezien worden. De hond met sokkel gebeeldhouwd uit een stuk graniet symboliseert de tweede levensvorm n.l. die van het dierlijke op aarde. Graniet als materiaal staat symbool voor de eerste en oudste gestolde levensvorm. De mens, de vierde levensvorm, kan als toe/beschouwer het kunstwerk zowel van bovenaf en als voetganger beleven. De Hond staat symbool voor de trouwe vriend van , is aanraakbaar en staat dicht bij de mens. Bezinning, levenscyclus, het labyrinth van het leven. De mens op oudere leeftijd komt hopelijk tot bezinning. Dit kunstwerk verenigt dit alles, voor degene die het zien wil.

Het figuratieve kunstwerk van hond, beplantings-en bestratingsvorm past  in al zijn gelaagdheid in deze wat oudere en rustige omgeving.   

Bron: Stichting Stadsbeelden - Hans Zabel            

  [lees meer...]
Titel:  Lost in Wonder 
Kunstenaar:  bas  lugthart en marée blok [meer kunst van ...] 
Locatie:  tuin van Woon- en Zorgcentrum Oostermarke: Veenkampenweg , Emmen 
Maat/Gewicht:  h. ca. 170 
Productie:  1998 - 1999 
Plaatsingsdatum:  dinsdag 1 juni 1999 
Kosten:  fl. 63.400,- 
Aankoop:  VANNES architecten, Emmen 
Sponsor:  Gemeente Emmen, Stichting Stadsbeelden/Beeldenstad 

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 21 oktober 2019 14:33:17
Lost in Wonder © Copyright 2019 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)