(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Zonder Titel 0008
zoek uitgebreid
 
 

  Kies hier alle gemeenten
Bekijk in Google Maps
Zonder Titel 0008
Zonder Titel 0008

Dit beeld wordt speciaal gemaakt in 1987 voor deze lokatie in de vijver voor de Villa van Zegering Hadders door de beeldend kunstenares Hetty van der Kloot uit Doesburg op verzoek van de initiatiefnemers van de eerste zomerbeelden tentoonstelling Stadsbeelden Emmen. Op 26 lokaties in het centrum van Emmen, het nabijgelegen Klazienaveen en het Noordder Dierenpark worden van 4 juni tot 6 september 1987 eigentijdse beelden getoond van kunstenaars uit heel Nederland.

'Stadsbeelden Emmen'is een intiatief van de Emmense beeldend kunstenaar Adri de Fluiter en kunstanimator Hans Zabel uit Ees. Een initiatief dat vanf het begin alom met veel enthousiasme  werd ontvangen en onder de vleugels van de Stichting Evenementen Emmen (SEE)snel gestalte kreeg. Een initiatief ook, dat aantoont, dat er in samenwerking tussen particuliere organisaties, bedrijfsleven en overheid ook op het gebeid vande kunst veel te bereiken is. Een eerste aanzet om te komen tot een jaarlijks weerkerende beeldend kunst activiteit in de openbare ruimte. De opzet is dat er dan telkens een of meer beelden door aankoop of schenking behouden blijven, zodat er geleidelijk een unieke permanente beelden tentooonstelling ontstaat. Van 'Stadsbeelden'naar 'Beeldenstad'.

Dit beeld is in 1987 door de gemeente Emmen aangekocht. Lies van Urk, de toenmalige wethouder voor kunst en cultuur van de gemeente Emmen, heeft Stadsbeelden Emmen van harte ondersteund en bovendien gestimuleerd door als gemeente als eerste een beeld uit Stadsbeelden Emmen aan te kopen.  

Jaarlijks wordt dit beeld voor de winter door het Noorder Dierenpark uit het water gehaald en opgeslagen in de winterstalling.        

     

  [lees meer...]
Titel:  Zonder Titel 0008 
Kunstenaar:  Hetty van der Kloot  
Locatie:  Hoofdstraat, vijver voor Noorder Dierenpark, Emmen 
Productie:  1987 
Plaatsingsdatum:  donderdag 4 juni 1987 
Aankoop:  Gemeente Emmen 

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 3 juli 2020 18:56:23
Zonder Titel 0008 © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)