(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Monument voor vrede, veiligheid en lokaal bestuur
zoek uitgebreid
 
 
Meppel
  Kies hier alle gemeenten
Bekijk in Google Maps
Monument voor vrede, veiligheid en lokaal bestuur
Monument voor vrede, veiligheid en lokaal bestuur

Monument voor vrede, veiligheid en lokaal bestuur. De elementen van het beeld zijn gemaakt van roestvrij staal; niet alleen vanwege de duurzaamheid, maar ook vanwege de zichtbaarheid onder het bladerdek. De gepolijste zwart granieten cirkel is gemaakt van tegels, welke met gewapend beton verdikt zijn. De tegels rusten op een betonnen fundament, waardoor niet kunnen verzakken. De tekst van Steven Derksen is met een geschreven letter in het graniet gezandstraald en door de matgrijze kleur in het glanzende oppervlak goed zichtbaar. Rondom de cirkel bevindt zich een tweeënhalf meter brede rand met drie toegangswegen, welk gemaakt zijn van gemalen vuursteen ne krijt. In de rand zijn drie banken van graniet geplaatst die met het ronde van de cirkel meegaan. Deze bankjes hebben nadrukkelijk een functie. Wie dat wil, kan hier op deze plaats van rust, vrede en harmonie nadenken over de volgende boodschap, die volgens wethouder Nieuwenkamp geplaatst moest worden aan de rand van het beeld: 'We dienen het besef te hebben, dat in deze wereld, die met totale vernietiging bedreigd wordt het lot van de ene mens meer dan ooit met dat van de ander verbonden is en dat niemand zich meer kan laten verontschuldigen'.        

Dit beeld werd met mooie en gevoelige woorden officieel onthuld door gedeputeerde van de provincie Drenthe : Marga Kool

Tekst: In en buiten beeld - kunst in de openbare ruimte in Meppel- T.J. Rinsema uitgave: Stichting Historie in Perspectief

  [lees meer...]
Titel:  Monument voor vrede, veiligheid en lokaal bestuur 
Kunstenaar:  Ko  Vester [meer kunst van ...] 
Locatie:  Grote Oever, tegenover het Stadskantoor, Meppel 
Plaatsingsdatum:  vrijdag 14 juni 1991 

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
donderdag 21 januari 2021 03:42:24
Monument voor vrede, veiligheid en lokaal bestuur © Copyright 2021 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)