(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Max Douwes
zoek uitgebreid
 
 
Borger-Odoorn
  Kies hier alle gemeenten
Bekijk in Google Maps
Max Douwes
Max Douwes

Max Douwes ( 1923-1998) is terug in Klijndijk. Een dag voor zijn 87ste verjaardag is vrijdag 21 mei 2010 in Klijndijk aan de Zietak onder grote belangstelling een bronzen borstbeeld van de Drenste schrijver Max Douwes onthuld. De onthulling gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw Bep Douwes. Max douwes heeft met zijn werk een buitengewoon belangrijke bijdrage geleverd aan de belangstelling voor de Drentse taal en de regionale omroep van Drenthe. Deze geboren Klijndijker kluisterde jarenlang duizenden luisteraars in het Noorden met zijn serie " Mans Tierelier löp met zien dweellocht deur Drenthe"aan de regionale radio. Max douwes heeft niet alleen in Drenthe veel betekend, maar ook als televisiemaker bij de NCRV heeft hij zijn sporen verdiend. Bij de NCRV was hij ondermeer  regisseur van populaire tv-series als "Stiefbeen en Zoon", "Swiebertje"en "De scheepsjongens van Bontekoe". De sokkel met het borstbeeld wordt omgeven door een aantal zwarte en witte tegels, die zijn betekenis voor de damproblematiek symboliseert. Naast zijn radio- en tv-werk verzorgde Douwes namelijks wekelijks in diverse kranten damrubrieken, waarin hij de lezers damproblemen voorschotelde. Hij genoot op dit terrein landelijk aanzien. Damproblematiek was zijn grootste hobby. Na de onthulling droeg Bep Douwes het op Drenthe betrekking hebbende deel van het archief van haar man symbolisch over aan het Drents Archief.    

tekst: Week in Week uit , 25 mei 2010

"In week 43 van het jaar 2013 is het bronzen borstbeeld van Max Douwes gestolen uit Klijndijk".   DvhN,  22 oktober 2013 en 'Week in Week uit', 5 november 2013.  

  [lees meer...]
Titel:  Max Douwes 
Kunstenaar:  Lia  Krol  
Locatie:  Zietak-Hoofdweg Klijndijk 
Plaatsingsdatum:  vrijdag 21 mei 2010 
Opdrachtgever:  Historische Vereniging Carspel Oderen 
Sponsor:  gemeente Borger-Odoorn, Rabobank Borger-Klenckeland, Historische Vereniging Carspel Oderen, Stichting Poppen, RTV Drenthe, de families Zomers en Hofstra uit Odoorn, Dorpsbelang Klijndijk en van particulieren 

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 7 juli 2020 20:12:09
Max Douwes © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)