(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Twee Schoorstenen
zoek uitgebreid
 
 
Emmen
  Kies hier alle gemeenten
Twee Schoorstenen
Beschrijving Web: Twee Schoorstenen
Van dit object is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u bizonderheden over dit beeld, dan willen we dat graag van u weten.
Heeft u zoiets van "hé, daar weet ik nog een verhaal over" of  "dit beeld noemen wij hier...", dan willen we dat graag weten. Maakt u gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen.
Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.
 

Beschrijving Algemeen:

In het voorwoord van de catalogus Stadsbeelden 1993 schrijft Adri de Fluiter beeldend kunstenaar en voorzitter van de Stichting Stadsbeelden het volgende. "De zevende Internationale editie van Stadsbeelden Emmen heeft een tweetal speciale kenmerken. Ten eerste is daar de geintensiveerde samenwerking met het Noorder Dierenopark, waardoor in 1993 drie beeldhouw tentoonstellingen worden geraliseerd in de unieke 'Hof van Heden'. Kleinschalige projecten met precies de juiste beelden voor deze setting. Gelukkigerwijs beschouwt dedirectie van het park dit als een eerste aanzet om in de komende jaren een reeks tentoonstellingen te gaan programmeren. Het tweede speciale is dat er in 1993 geen kunstwerken worden getransporteerd, maar dat er werd gekozen voor het verplaatsen van de makers. Kunstenaars uit diverse landen komen bijeen in Emmen om daar, geïnspireerd door de aanwezige ruimte en beschikbare materialen, beelden te realiseren. Een symposium noemt men zoiets in beeldhouwersland. Ter plekke vervaardigde kunstwerken verschijnen op die plaatsen waar ze ook werkelijk een eenheid vormen met de bestaande ruimtes. Niet alleen beelden en ruimtes zijn bij een dergelijk gebeuren van belang. Ook de ontmoeting van de kunstenaars is in deze opzet van groot gewicht. De uit Nederland, Duitsland, Slowakije, Denemarken, Engeland, Israël en Frankrijk gekomen kunstenaars krijgen in de stad Emmen de mogelijkheid om werkelijk unieke beelden te verwezenlijken, waarbij het samenzijn en samen werken ook voor de kunstenaars de gelegenheid schept om nieuwe manieren van voelen en kijken te ontwikkelen. Op deze wijze probeert de Stichting Stadsbeeldn op haar beurt een katalysator te zijn in de chemie van de Europese gedachte".

Bron: Catalogus Stadsbeelden 1993            

 

Overige Gegevens:
Titel:  Twee Schoorstenen 
Categorie:  Beeld 
Materiaal:  Baksteen, Hout 
Kunstenaar:  Bert  Poulisse  
Gemeente:  Emmen  [meer over Emmen]
Locatie:  Voormalige begraafplaats, Wilhelminastraat, Emmen 
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Lat: 52,78201 Long: 6,89896
RDx: 256952,14 RXy: 533694,85
Productie:  1993 
Plaatsingsdatum:  vrijdag 18 juni 1993 
Opdrachtgever:  Stichting Stadsbeelden 
[vorig pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
zondag 5 juli 2020 13:12:12
Twee Schoorstenen © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)