(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Bullders
zoek uitgebreid
 
 
Coevorden
  Kies hier alle gemeenten
Bullders
Beschrijving Web: Bullders
Kunstenaar David Kochavi ,Israël,  heeft het beeld drie ‘bullders’ opgebouwd uit forse palen en zwerfkeien. Lichaam, hoofd en poten maken de bullders tot kolossale (prehistorische) dieren. Zijn het wachters? ‘Ik werd geïnspireerd door de daadkracht van de vroegere bewoners van dit gebied: in staat tot het bouwen van hun eigen houten nederzettingen en boerderijen en de grote stenen graven. Met de beperkte middelen en materialen maakten zij geweldige rituele plaatsen. Dat daagde mij uit tot deze bullders’. Het beeld maakte deel uit van Kunst-en Natuurwandeling "Groene Revolutie , 2007".

Beschrijving Algemeen:

Dorpsgezichten
Het project Dorpsgezichten is een duurzame voortzetting van de tentooonstelling van de stichting Natuurkunst Drenthe in de bossen bij Schoonoord. 
Van 2009 tot en met 2012 worden er permanente beelden geplaatst in de dorpen Schoonoord, Wezuperbrug, Wezup, Zweeloo, Aalden, Meppen, Oosterhesselen en Gees. In de loop der tijd worden er 18 -20 kunstwerken geplaatst. In 2009 is men begonnen met het plaatsen van de volgende beelden "Reuzenstoelen", "Koperen boom", "Lepel en spade", "Feesttafel", "Bullders", "Witte huisjes" en "Menhir".

De officiële opening van het project "Dorpsgezichten" vond plaats op vrijdagmorgen 19 juni 2010 in aanwezigheid van Hare Majesteit koningin Beatrix. De route waarlangs de kunstwerken worden geplaatst is samengesteld door een werkgroepje bestaande uit leden van diverse verenigingen voor Plaatselijk belang en is ca 50 kilometer lang. Het middelpunt is in Zweeloo en men kan de route dus ook heel eenvoudig in twee keer bezoeken.

http://www.coevorden.nl/web/show/id=241564  

http://www.natuurkunstdrenthe.nl/nl/dorpsgezichten/kunstenaars

 

Overige Gegevens:
Titel:  Bullders 
Categorie:  Beeld 
Materiaal:  Hout, Zwerfsteen 
Kunstenaar:  David Kochavi
Gemeente:  Coevorden  [meer over Coevorden]
Locatie:  Bosrand, Mepperdennenweg-Mr.H. Greebepad, Meppen Nl 
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Lat: 52,78322 Long: 6,689622
RDx: 242829,15 RXy: 533554,51
Productie:  2007 - 2009 
Plaatsingsdatum:  woensdag 30 december 2009 
[vorig pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
zondag 24 januari 2021 13:02:46
Bullders © Copyright 2021 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)