(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > De Wolk
zoek uitgebreid
 
 
Coevorden
  Kies hier alle gemeenten
De Wolk
Beschrijving Web: De Wolk

Ton Kalle heeft zich bij het ontwerpen van dit beeld laten inspireren door het mooie gebouw. "Alle ramen zijn anders. Zowel binnen als buiten geven zij het gevoel te zweven. Alsof ze losjes zijn opgehangen. Ze doen luchtig aan en geven een open karakter. Ze grijpen naar de buitenlucht en de wolken. Het rechter raam naast de hoofdingang zweeft prachtig. Het geheel is in een houten omlijsting zwevend als een blok boven de grond gehangen. Dit was voor mij de aan leiding voor de wolk".  

"De wolk. Kunst voor dit gebouw, dat klinkt als uit de lucht gevallen. En daar heb ik ook voor gekozen. Een zitbeeld, een speelbeeld, een ligbeeld. Het beeld, een ontmoetingsplek, een sociale plek van rust waar hemel en aarde samenkomen. Hier kan iedereen op zitten en even bijkomen van activiteiten en gesprekken in het dorpshuis en school. Zijn, haar neus in de lucht steken, of zoals kinderen spelen in het speelkwartier en even helemaal in een andere wereld kunnen zijn; in de wolken!

Bron : Ton Kalle, beeldhouwer uit Amsterdam        


Beschrijving Algemeen:

De kinderen die hier op de Willem Alexander school zitten kunnen in de pauze even in de wolken zijn. De oudere gebruikers van dit Multi Functioneel Activiteitencentrum "Het Spectrum"zullen naar dit beeld gemaakt van zwerfkeien wat nuchterder aankijken. Een wolk en nog van steen ook!     

In de loop der jaren wonen in Dalerpeel heel wat stratenmakers. Zij zijn met het veenlandschap nauw verbonden en hebben van de grond hun beroep gemaakt. Elke cultuur-beschaving bouwt zich vanaf de grond-bodem op. Met name de geschiedenis van het Drentse landschap m.n. de ijstijden en de zwerfkeien uit Scandinavië hebben Ton zijn interesse. Dus het werken met zwerfstenen is voor de beeldhouwer net zo vertrouwd als dat het is voor de stratenmakers. Drie zwerfstenen zitten voor 80% onder de grond, waar ze ook horen, en dienen als fundatie voor "De Wolk"een  zwerfsteen van 13 ton zwaar.

Bron: Ton Kalle, beeldhouwer, Amsterdam          

 

Overige Gegevens:
Titel:  De Wolk 
Categorie:  Beeld 
Materiaal:  Graniet, Zwerfsteen 
Kunstenaar:  Ton  Kalle [meer kunst van ...] 
Gemeente:  Coevorden  [meer over Coevorden]
Locatie:  MFA Het Spectrum, Oranjestraat 2, 7753 TK Dalerpeel 
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Lat: 52,679322 Long: 6,66222
RDx: 241184,67 RXy: 521963,02
Maat/Gewicht:  lengte 4,5 m; breedte 4,5 m gewicht totaal 16 ton ( 10,5 + 2x2 + 1,5) 
Productie:  2007 - 2008 
Plaatsingsdatum:  dinsdag 7 oktober 2008 
Opdrachtgever:  Gemeente Coevorden en Plaatselijk Belang Dalerpeel 
Kosten:  1% regeling 
Sponsor:  Plaatselijk Belang Dalerpeel 
[vorig pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
donderdag 6 augustus 2020 17:47:05
De Wolk © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)