(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Meteoor
zoek uitgebreid
 
 
Meppel
  Kies hier alle gemeenten
Meteoor
Beschrijving Web: Meteoor

Opdracht was: "Een landmark, waarbij het vooral gaat om de overgang van stad naar platteland, van binnenstedelijk naar buitenstedelijk water en vice versa". Jan de Baat koos als uitgangspunt bewegingsloosheid en juist niet beweging, zoals de kunstcommissie eerst suggereerde. Volgens de kunstenaar moest het beeld een rustpunt worden in dit chaotische en dynamische stukje Meppel. De Baat had wat betreft de keuze van het door hem gebruikte materiaal meteen staal in gedachten. De kern van het beeld is gemaakt van edelstaal, de buitenkant uit corten-staal, dat een verweerde uitstraling heeft. Roest vreet dit niet aan, doch vormt juist een beschermende laag.    

Wethouder Oldebesten kon tijdens de onthulling alleen maar constateren: 'Dit is een unieke plaats en een unieke invulling, perfect passend in de omgeving, het resultaat is bijzonder positief''. Ook de Baat zelf glom van trots: 'Pas als het kunstwerk op zijn plek staat, zie je of je droom is uitgekomen, dat is het avontuur van de beeldhouwer. Dichter bij mijn droom had de Meteor niet kunnen komen'.

Informatie: "In en buiten Beeld - Kunst in de openbare ruimte in Meppel" - T.J. Rinsema ( Stichting Historie in Perspectief - 2005)   


Overige Gegevens:
Titel:  Meteoor 
Categorie:  Beeld 
Materiaal:  Cortenstaal, R.v.s. 
Kunstenaar:  Jan de Baat [meer kunst van ...] 
Gemeente:  Meppel  [meer info]
Locatie:  Burg. Knopperslaan hoek Gasgracht 
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Lat: 52,69518 Long: 6,19853
RDx: 209812,26 RXy: 523275,07
Plaatsingsdatum:  dinsdag 21 augustus 2001 
Opdrachtgever:  Gemeente Meppel 
[vorig pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
woensdag 20 januari 2021 14:00:07
Meteoor © Copyright 2021 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)