(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Moeder met kind
zoek uitgebreid
 
 
Meppel
  Kies hier alle gemeenten
Moeder met kind
Beschrijving Web: Moeder met kind

In 1991 kreeg Marijke Ravenswaaij-Deege een opdracht van het toenmalige gemeentebestuur van Nijeveen om een beeld te maken voor een duidelijk omschreven plek tegenover het winkelcentrum in het dorp ter afronding van de tweede fase van de dorpsvernieuwing. Op een pleintje aan de Dorpsstraat en voor de school staat dit beeld van "Moeder en kind"omgeven door struiken. Het meisje is met haar moeder op weg naar de winkels. Aan haar arm draagt ze een boodschappentas. Moeder houdt de hand van het meisje stevig vast. Moeder vertelt al lopende het meisje luistert vol aandacht en kijkt hierbij omhoog. Een beeld waarin de vertrouwelijkheid tussen moeder en dochter duidelijk wordt verbeeldt.

Informatie: "Drenthe in beelden"- Ebeline Bruins ( Van Gorcum, Assen- 2000)

 


Beschrijving Volgens Kunstenaar:

" Burgemeester Hokke van de toenmalige gemeente Nijeveen kende mijn werk en stelde voor mij uit te nodigen een ontwerp te maken. In concurrentie met twee andere kunstenaars moest ik proberen de opdracht te bemachtigen. De kunstcommissie koos unaniem voor mijn ontwerp. De opdracht was duidelijk: maak een beeld dat een link legt tussen de plek waar het staat en het winkelcentrum. Het werd een moeder en kind, in mijn geval symbool voor zorg en toekomst. Een gegeven dat zowel voor de winkelende mensen als de winkeliers van groot belang is. Aan de uitdrukking van de gezichten en de houding van moeder en kind heb ik de relatie tussen beiden proberen uit te drukken. Zo krijgt het werk naast de symbolische ook een menselijke dimensie." Dit beeld werd voor een deel bekostigd door een aantal bedrijven die aan de Dorpsstraat waren gevestigd en een bedrijf van buiten Nijeveen. Het werd onthuld door mr. J.J.L. Pastoor. lid Gedeputeerde Staten van Drenthe. 

Uit "In en buiten beeld'- Kunst in de openbare ruimte in Meppel - T.J. Ritsema, uitgave 2005, Stichting Historie in Perspectief

    

 

Overige Gegevens:
Titel:  Moeder met kind 
Categorie:  Beeld 
Materiaal:  Brons 
Kunstenaar:  Marijke  A Ravenswaaij-Deege [meer kunst van ...] 
Gemeente:  Meppel  [meer info]
Locatie:  Dorpsstraat, Nijeveen 
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Lat: 52,73285 Long: 6,16703
RDx: 207637,89 RXy: 527442,66
Maat/Gewicht:  Hoogte: 150 cm incl sokkel 
Plaatsingsdatum:  vrijdag 18 oktober 1991 
[vorig pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
zaterdag 23 januari 2021 04:34:12
Moeder met kind © Copyright 2021 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)