(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Rotonde De Punt
zoek uitgebreid
 
 
Tynaarlo
  Kies hier alle gemeenten
Rotonde De Punt
Beschrijving Web: Rotonde De Punt

Albert Geertjes over het kunstwerk op de Rotonde 'De Punt'. " In lagen licht en glas en ijzer is de rotonde verkeersbord". Deze zin vat de essentie van het werk samen. Hier staat geen kunstwerk op een rotonde aandacht te vragen, maar deze rotonde is 'kunstwerk' in zijn geheel. De rotonde bedekt met ijzerplaat, is nu een geabstraheerd rotondeverkeersbord. Het licht in de, in glas als pictogrammen uitgevoerde pijlen beweegt met de weggebruiker mee. Zo is de rotonde behalve onderdeel, ook deelnemer in de verkeersmachinerie. De drie pijlen staan daar niet in zichzelf gekeerd mooi te wezen, maar ze zijn functioneel en treden naar buiten, ze spreken je aan: "... die kant moet je op, daar vind je bloemen, daar vind je vliegtuigen, hier is iets spannends aan de hand, hier is dynamiek, hier durft men...".  

Elementen van het werk verwijzen naar de lokale omgeving: een bloem staat voor het bloemencorso en bloemenveiling, het vliegtuig voor het vliegveld Groningen Airport Eelde en aanverwante luchtvaart activiteiten. De realisatie van dit  kunstwerk is op initiatief van Leefbaar Tynaarlo in 2003 door de raad goedgekeurd.

Tekst: persbericht gemeente Tynaarlo 


Overige Gegevens:
Titel:  Rotonde De Punt 
Categorie:  Rotondekunst 
Materiaal:  Glas, Staal 
Kunstenaar:  Albert  Geertjes [meer kunst van ...] 
Gemeente:  Tynaarlo  [meer over Tynaarlo]
Locatie:  Rodonde Burg. Legroweg/Groningerstraat, De Punt 
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Lat: 53,12313 Long: 6,60306
RDx: 236353,26 RXy: 571270,01
Maat/Gewicht:  drie pijlen glas in totaal 4500 kilo 
Plaatsingsdatum:  donderdag 11 mei 2006 
Sponsor:  Gemeente Tynaarlo, Groningen Airport Eelde, TCN Sig Real Estate,Westerman Wegenbouw, Cirrus Europe BV, KLM Flight Academie, Organisatieburo Vitalis, Flora holland, P.Lammens Bv Installatiebedrijf, Edobode Aparatenbouw, Friesland College 
[vorig pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 3 april 2020 10:36:20
Rotonde De Punt © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)