(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Kiny Copinga
zoek uitgebreid
 
 
Borger-Odoorn
  Kies hier alle gemeenten
Kiny Copinga
Beschrijving: Kiny Copinga
De beelden van Kiny Copinga ontstaan uit de cultuur van het hart en de intuïtie. Het is de ziel waaraan het beeld, evenals de mens, overtuigingskracht ontleent. Het is de ziel die de dialoog met de beeldschouwer aangaat. Al het uiterlijke is daarbij vergankelijk, lijkt de boodschap.

Beschrijving Algemeen:
Kiny Copinga heeft nooit hoeven nadenken wat ze later wilde worden. Sinds haar eerste kennismaking met klei wist ze het al: ze wilde naar de kunstacademie. Onlangs zei ze eens: "Wat zou ik toch hebben moeten worden als ik geen beeldhouwer was geworden. Ik kan niets anders."
Kiny heeft haar hele leven beelden gemaakt. Na de kunstacademie heeft ze een tijdje handenarbeidles gegeven aan een opleiding voor ziekenverzorgsters. Daarnaast bleef ze ook eigen werk maken. Ze kreeg bekendheid door dat werk af en toe te exposeren.
Later, toen ze als kunstenaar geregistreerd stond, werd ze regelmatig uitgenodigd om mee te dingen naar opdrachten, die door gemeenten en bedrijven werden uitgeschreven. Werk van Kiny Copinga is te zien in veel gemeenten. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een opdracht van de gemeente Emmeloord voor het voormalige eiland Schokland. "De mensen die daar oorspronkelijk woonden hebben het eiland moeten verlaten toen de Noord-Oostpolder werd drooggelegd. Ter herinnering aan dat feit maak ik nu een beeld, dat dat vertrek symboliseert: een figuur die een deur achter zich sluit," vertelt Kiny. 

Overige Gegevens:
Kunstenaar:  Kiny Copinga (man)
Adres:  Zuiderdiep 563 a
7876 BH Valthermond
Telefoon:  Mob: 0653-347726 / Werk: 0599661186
Geboren:  1943 
Atelier:  Brunstingerhof  
Gemeente:  Borger-Odoorn  [meer over Borger-Odoorn]
Materialen:  Brons, Klei 
Techniek:  Beeldhouwen, Boetseren 
Discipline:  Beeldhouwer, Monumentaal kunstenaar 
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Long: 7,00781 Lat: 52,9036
RDx: 263990,7 RXy: 547380,22
kijk bij galeries.nl voor meer info   Deze kunstenaar is ook te vinden met werk in op de website van Galeries.nl www.cbkdrenthe.nl
[vorige pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
donderdag 9 juli 2020 07:18:22
Kiny Copinga © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)