(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Otto de Jong
zoek uitgebreid
 
 
Emmen
  Kies hier alle gemeenten
Otto de Jong
Beschrijving: Otto de Jong
Uit de pers: "Onder belangstelling van 278 bezoekers is de expositie Fantasie & Symboliek in Galerie Pommona , Gasselternijveen, geopend. Er is de komende tijd uiteenlopend werk te bewonderen van 10 kunstenaars. Het tentoongestelde werk zijn schilderijen en ruimtelijke werken. In de expositie is er dankzij de kunstenaar Otto de Jong een knipoog naar het verre verleden, toen in de vroege kunstuitingen al erotiek werd verweven. Otto de Jong uit Schoonebeek is de naamgever van de expositie. De expositie gaat niet expliciet over erotiek in de beeldende kunst, maar rondom diens mooie vrijmoedige keramische beeldjes is deze expositie opgebouwd. "We zijn heel blij de wulpse nimfen van deze oudere Drentsche kunstenaar te mogen tonen, want hij exposeert slechts één keer per jaar. En dat is uitzonderlijk, gezien de kwaliteit en levensvreugde die uit de beeldjes straalt," zegt Galeriehoudster Tedja Duyversteijn.

Beschrijving Algemeen:

Het maken van keramische beelden of van keramiek valt samen met de beeldhouwkunst onder de noemer plastische kunst. Het boetseren met klei en het beeldhouwen verschillen. In tegenstelling tot het hakken uit (of het wegnemen van delen van) marmer of ander vast materiaal wordt het keramische beeld meestal uit stukjes klei in dunne lagen rond de kern opgebouwd.

Figuraties zoals die van mij worden veelal in delen gemaakt. Romp, hoofd en ledematen worden dan eerst grof gevormd en aan het lijf gezet.

Dit laatste gebeurt door middel van keramische lijm ofwel kleidrab, klei in slappe substantie. Dan wordt het geheel uitgeboetseerd, zolang dat nodig wordt geacht. Vervolgens worden bepaalde delen weer afgesneden, uitgehold, opnieuw geplakt en met de vochtige kwast afgewerkt.

De grote kunst is geen vocht en/of lucht in te sluiten om explosies en dus schade aan werkstuk en oven te voorkomen. Mijn werken worden 2 tot 4 maal in de oven gestookt: de teststook tot 250°C om te zien of het goed gaat. Duur: 3 uur. de biscuitbak op zich duurt 10 uur en gaat tot 1100°C. De totale oventijd (inclusief de geleidelijke afkoeling) is 40 uur. de eerste en de eventueel volgende glazuurstoken gaan tot 1035°C en vergen elk weer 40 uur.

Keramische beelden zijn afwasbaar, niet afstoffen, liefst reinigen met de warme douche. Keramiek nooit in papier pakken, je hebt er dan geen vat op.

 

Overige Gegevens:
Kunstenaar:  Otto de Jong (man)
Adres:  Burgemeester Osselaan 38 
7761 PZ Schoonebeek
Telefoon:  Werk: 0524-533061
Website:  http://www.ottodejongbeelden.nl 
Email:  Stuur een bericht aan Otto de Jong 
Gemeente:  Emmen  [meer over Emmen]
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Long: 6,90735 Lat: 52,68323
RDx: 257749,16 RXy: 522718,08
Meer info:   www.google.nl
[vorige pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 22 november 2019 01:31:45
Otto de Jong © Copyright 2019 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)