(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Gerrit ter Beek
zoek uitgebreid
 
 
Assen
  Kies hier alle gemeenten
Gerrit ter Beek
Beschrijving: Gerrit ter Beek
Voor 2000 maakte ik vooral abstrakt werk.
Vanaf 2000 ben ik figuratief werk gaan maken. Ik heb mij daarbij gespecialiseerd in het afbeelden van de vrouw en de man, vaak tesamen in één schilderij.
Bij dit afbeelden van personen gaat het mij niet om gelijkenis, eerder om een typering de man, de vrouw in het algemeen.


Beschrijving Algemeen:
Mijn werkwijze: Het verzamelen van foto’s van man- of vrouwfiguren uit tijdschriften, kranten of kunstboeken met een voor mij interessante pose. Vervolgens het zoeken van een goede compositie door deze figuren al dan niet met elkaar in contouren op het doek te projecteren met een overhead projector.
Daarna het creëren van een ruimte om deze figuren te situeren. Vaak een geminimaliseerd interieur of kleurvlakken die een buiten situatie suggereren. Het minimaliseren van de ruimte is een bewuste keuze, waardoor het vooral om de afgebeelde persoon gaat.
Soms met de toevoeging van een enkel attribuut, een pijp, een fles wijn, een leeg doek e.d. De kleur is een belangrijk onderdeel en bepaald de sfeer.
De ene keer weer wat ernstiger monochrome en clair obscure en dan weer in pasteltinten. Wat ik met dit spel met de menselijke figuratie wil bereiken, een glimlach veroorzaken, mijn verwondering over de man vrouw relatie op een ironiese in beeld brengen. Iedere keer weer de wat pedante man en de vrouw veelal naakt, die het tafreel beheerst.

Gerrit ter beek 2012 

Overige Gegevens:
Kunstenaar:  Gerrit ter Beek (man)
Adres:  Rozenpad 39 
9404 SK Assen
Telefoon:  Werk: 0592-314177
Geboren:  1950 
Website:  www.gerritterbeek.nl 
Email:  Stuur een bericht aan Gerrit ter Beek 
Gemeente:  Assen  [meer info]
Techniek:  Acryl, Houtgravure, Houtsnede 
Discipline:  Graficus, Schilder, Videokunstenaar 
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Long: 6,57402 Lat: 52,98968
RDx: 234653,91 RXy: 556389,92
kijk bij galeries.nl voor meer info   Deze kunstenaar is ook te vinden met werk in op de website van Galeries.nl www.cbkdrenthe.nl
[vorige pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 21 oktober 2019 15:22:23
Gerrit ter Beek © Copyright 2019 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)