(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Sikko Mulder
zoek uitgebreid
 
 
Assen
  Kies hier alle gemeenten
Sikko Mulder
Beschrijving: Sikko Mulder
Vanuit structuur en kleur werk ik naar een samengaan van deze elementen. Een zwak heimwee naar het landschap met al zijn onderwerpen blijft hierbij evident. Essentie blijft het willen slaan van een brug tussen emotionele directe betrokkenheid en een esthetische uitwerking anderzijds.

Beschrijving Algemeen:
In mijn werk gaat het om een combinatie van verschillende technieken.
Een belangrijk onderdeel hiervan vormt het over elkaar aanbrengen van verschillende lagen half transparant architectenpapier. Dit papier is bij uitstek geschikt voor de uiteenlopende bewerkingen die het werk tijdens het ontstaansproces ondergaat. De basis is een grote aquarel op 3 á 4 laags zuurvrij karton.
Wanneer de aquarel droog is, aquarelleer of plak ik verder met voorgestructureerd of beschilderd transparant architectenpapier. Dit papier schrikt van water en raakt daardoor geribbeld. Deze ribbel structuur biedt dan ongekende mogelijkheden om met verschillende vlakken nieuwe combinaties te maken. Nadat door drogen deze ribbelstructuur als vaste structuur is gefixeerd, kan hierover verder gewerkt worden. Dit kan door schuren het oppervlakte te veranderen en verder te schilderen. Dit geeft het gekleurde oppervlak een meer specifieke huid. Over deze structuur kan verder getekend worden. Dit geeft het gekleurde oppervlak een grafisch accent.

Met potlood en krijt in een werkstuk doorwerken maakt als het ware een soort grijssluier mogelijk. Deze verfijnde 'tekenstructuur' geeft het werk dikwijls een milder voorkomen.
Door het werken op meerlaagskarton is het mogelijk gedeeltes weg te snijden. Je brengt dan weer een volledig nieuw wit basisvlak in het werk aan.
Wanneer het werk klaar is wordt het afgewerkt met een aantal lagen zijdeglans acryllak. 

Overige Gegevens:
Kunstenaar:  Sikko Mulder (man)
Adres:  Lantingehof 30 
9403 PE Assen
Telefoon:  Werk: 0592-373484
Geboren:  1955 
Website:  http://www.sikkomulder.nl/ 
Email:  Stuur een bericht aan Sikko Mulder 
Gemeente:  Assen  [meer info]
Techniek:  Acryl, Aquarel, Potlood 
Discipline:  Mixed media/interdisciplinair kunstenaar, Schilder, Tekenaar 
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Long: 6,57419 Lat: 53,0153
RDx: 234618,43 RXy: 559240,55
kijk bij galeries.nl voor meer info   Deze kunstenaar is ook te vinden met werk in op de website van Galeries.nl www.cbkdrenthe.nl
[vorige pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 25 september 2020 21:50:17
Sikko Mulder © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)