(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Nirdosh Petra van Heesbeen
zoek uitgebreid
 
 
Westerveld
  Kies hier alle gemeenten
Bekijk in Google Maps
Nirdosh Petra van Heesbeen
Nirdosh Petra van Heesbeen

Sinds 1974 werkzaam als zelfstandig keramist. Deelname aan tentoonstellingen in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Nederland. Werk in collecties van museum Het Princessehof in Leeuwarden, Groninger Museum in Groningen, Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. Studiereizen naar Duitsland, Frankrijk, India, Thailand en China verdiepen de eigen werkwijze op het gebied van porcelein en steengoed gestookte keramiek. Deze verdieping leidt tot steeds vrijer gebruik van gedraaide vormen. Eigengebouwde gas en houtovens zijn noodzakelijk om te komen tot het gewenste eindresultaat.

Uitgangspunt voor al het werk is een op schijf gedraaide vorm  uit gres of porcelein. Vervormen, snijden, indrukken, uitrollen, ringeloren en penseelstreken zijn sleutelactiviteiten om te komen tot een definitief resultaat. Sporen van het vuur zijn essentieel. Deze komen tot stand door het werk te stoken in gas- of houtgestoookte zoutoven. 

  [lees meer...]

Kunstenaar:  Nirdosh Petra van Heesbeen
Website:  http://www.nirdoshvanheesbeen.nl 
Email:  Stuur een bericht aan Nirdosh Petra van Heesbeen 
Techniek:  Keramiek 
Discipline:  Keramist 
kijk bij galeries.nl voor meer info   Deze kunstenaar is ook te vinden met werk in op de website van Galeries.nl www.cbkdrenthe.nl

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
zondag 26 mei 2019 13:03:46
Nirdosh Petra van Heesbeen © Copyright 2019 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)