(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > Keramiek Atelier Meppen
zoek uitgebreid
 
 
Midden Drenthe
  Kies hier alle gemeenten
Bekijk in Google Maps
Bekijk in Google Maps
Keramiek Atelier Meppen
Keramiek Atelier Meppen

In 1999 zijn wij samen begonnen met een cursus "draaien " bij pottenbakster Eva Lukkenaer in Wijster. Al gauw besloten wij te gaan boetseren want we het leek ons dat we daar meer van onze creativteit in kwijt konden. We bleken gelijk te hebben, het boetseren had een verslavende uitwerking op ons en we konden aan niet veel anders denken dan klei. In de loop van de jaren ontwikkelden we allebei onze eigen stijl maar de voorliefde voor kleurige dier- en mensfiguren hebben we allebei.

Na een paar jaar bleek tot onze verrassing dat er mensen waren die onze beelden zo leuk vonden dat ze ze wilden kopen. In het "Tramlokaal", een restaurant in onze woonplaats Meppen mochten we onze eerste beelden neerzetten en dat bracht leuke reacties. We maakten toen nog vooral katten en kippen.

In 2007 hebben we zelf een oven aangeschaft om dat we meer wilden expirimenteren met glazuren en baktemperaturen. Aan de Mepperstraat werd in de tuin een klein atelier ingericht waar de oven kon staan en waar plek was om te draaien en te boetseren.
In het voorjaar van 2008 kregen we kontakt met Jannie van Essen van minicamping "De Vlinder" Zij heeft daar ook een thee- ,kijk,- en beeldentuin. http://www.minicampingdevlinder.nl. Zij nodigde ons uit om onze beelden bij haar in het theehuis en het beeldenpad te plaatsen. Er exposeren daar verschillende amateurkunstenaars.

Het jaar daarop zijn we meegaan doen met de Open Atelier Dagen in de gemeente Coevorden http://www.oad-drenthe.nl. Toen zijn we begonnen met het inrichten van een kleine expositie in de tuin. De atelierdagen waren een groot succes en het "Keramiek Atelier " is de hele zomer voor bezoek open geweest.

Dit jaar gaat de tuin expositie weer van start met de "Open Atelier Dagen" Ze worden gehouden op 13 en 14 maart 2010. We hopen dat er weer veel mensen komen genieten van de ateliers die in de gemeente Coevorden te zien zijn. Als u ons wil bezoeken stuur een berichtje of bel even op [lees meer...]
Soort Expositieruimte:  Atelier
tevens atelier van :  Inge Oudshoorn | Marja Plaat  
Website:  http://www.keramiekateliermeppen.nl

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 6 april 2020 19:05:26
Keramiek Atelier Meppen © Copyright 2020 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)