(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

home > info > DEJO - Toyisme Studio
zoek uitgebreid
 
 
Emmen
  Kies hier alle gemeenten
DEJO - Toyisme Studio
Beschrijving: DEJO - Toyisme Studio
De kunststroming Toyisme is in 1992 ontstaan in het grootste industrieconcentratiegebied van Noord-Nederland, in vlinderstad Emmen. Gebaseerd op figuratieve stijl van spelcomputer NINTENDO en het spelletje Super Mario.

Beschrijving Algemeen:

Geschiedenis van de Toyisten

Op 24 februari 1993 was de eerste kennismaking van de kunstrichting Toyisme met het Nederlandse publiek. Met de oprichting van het Toyisme in 1992 werd de reglementering teruggebracht in de kunst nadat jarenlang het individualisme hoogtij vierde. Het Toyisme is als figuratieve stijl ontstaan uit drang naar vernieuwing en als reactie op het EGO tijdperk. Op 5 september 1992 schreef Dejo de grondbeginselen voor een nieuwe kunstrichting die hij de naam Toyisme meegaf. Deze grondbeginselen werden in een manifest vastgelegd. Een maand na het schrijven van het Toyistisch manifest sloten zich 2 nieuwe kunstenaars bij het Toyisme aan. Vele ontwikkelingen volgden elkaar op, zoals dat inherent is aan de dynamiek van kunst. In de eerste 7 jaar was er sprake van veelal simpele (sprookjes) verhalen, eenvoudige kleurstellingen en het gebruik van steeds terugkerende beeldelementen, zoals bijvoorbeeld de computer en de spaceshuttle. Deze beperkingen leidden ertoe dat in 2001 het Toyisme een inhoudelijke metamorfose onderging.

Het niveau van de huidige Toyisten is goed ontwikkeld en divers. Binnen het Toyisme zijn dan ook geen beperkingen meer en zo kan de stijl doorgroeien tot een internationale kunststroming met Toyisten over de hele wereld. Het Toyisme laat zich niet vangen in een schilderswijze, wel in een bepaalde herkenbare en figuratieve stijl. Dit spel van strakke lijnen met scherpe afgrenzingen, stippen, en de kracht van felle kleuren die tegenover elkaar staan, geven de kunstwerken een uiterst levendige uitstraling. De beeldtaal die gebruikt wordt door de Toyisten is veelal gebaseerd op eigenzinnige ideeën en filosofieën; vaak anekdotisch maar tegelijkertijd ook eigenzinnig en fantasierijk. Het is een wereld waarin men zich snel herkent maar die gelijkertijd ook iets vreemds in zich draagt. Een rode draad hierin is de verhaallijn. Iedere toyist vertelt zijn eigen unieke verhaal waarmee hij of zij een boodschap verteld aan de beschouwer. Door de strakke techniek en uitvoering komt een Toyistisch werk tot stand na heel veel manuren. Daarmee hebben de schilderijen een waarde gekregen die past bij het werk.

 

Overige Gegevens:
Soort Expositieruimte:  Galerie
Adres:  Kolhoopstraat 1 
7811 GD Emmen
Contactpersoon:  Luit de Jong
Email:  Stuur een bericht aan DEJO - Toyisme Studio 
Telefoon:  0591-676502 / Mob. 06-21218844
Website:  http://www.toyisten.nl
Gemeente:  Emmen  [meer over Emmen]
Bekijk in Google Maps
Coordinaten:  WGS84 Long: 6,89537 Lat: 52,78947
RDx: 256692,66 RXy: 534519,69
[vorige pagina ...]

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 19 juli 2019 10:00:42
DEJO - Toyisme Studio © Copyright 2019 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)