home > info > Verbeeld Landschap
zoek uitgebreid
 
 
Verbeeld Landschap

Galerie “de Omgeving”, Torenlaan 13 te Borger opent het expositie jaar  op 14 januari  met een expositie van Jeroen van Herten, acrylschilderijen, Ton de Vreede, objecten en Loek Hambeukers, bronzen objecten. Deze expositie  die tot 5 maart duurt wordt zondag 14 januari om 15.00 uur geopend door Hans Zabel, kunstproject regisseur..
 
 
De schilderijen van Jeroen van Herten hebben het landschap als thema. In zijn werk gaat het om de elementen die het landschap tot een landschap maken, bijv. door de grondvormen en de structuur die is aangebracht door de mensen. Daardoor ontstaan schilderijen waarin het thema spontaniteit een grote rol speelt.
 
Volgens Ton de Vreede is kunst zonder experimenteren ondenkbaar. Vindingrijk materiaal gebruik is voor Ton een bron van inspiraties en tijdens het scheppingsproces  zoekt hij steeds naar nieuwe ongekende toepassingen. Daardoor krijgen zijn objecten een extra dimensie.
 
Loek Hambeukers maakt bronzen objecten. Deze geven je de illusie, alsof ze lang geleden in de oudheid vervaardigt zijn. Door de eenvoudige vormen roepen ze ontroering op en het lijkt alsof ze moeiteloos gemaakt zijn. Door de versieringen langs de randen spelen licht en schaduw een grote rol.
 

De galerie is geopend donderdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur.

bij ons op de site: http://drenthekunstbreed.nl/kunst/galerie.asp?G=8&id=18 

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
zaterdag 4 augustus 2007 19:37:39
Verbeeld Landschap © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl