home > info > TUIN VAN DE TIJD
zoek uitgebreid
 
 
TUIN VAN DE TIJD

TUIN VAN DE TIJD
Paasveen 2, 9496TA Bunne
Openstelling op aan vraag  (0503094755)
& het weekend na de langste dag van 10.00 tot 18.00 uur
In 2007 op 23 en 24 juni
 
 
ACTIVITEITEN 2007
 
*   Bijgesloten zijn de foto’s van het kunstwerk “Gespiegeld Oog”, 22m in doorsnee, rond 100 jaar oude vijver bij oude villa aan de laan De Gast te Zuidhorn, uitgelegd in het weekend van 21 april 2007, tijdens de Kunstmanifestatie Kunstegast. De intense beleving van concentratie van het beeld door ”polarisatie” van het weerkaatste licht valt helaas wat weg op de foto’s.
 
** Woensdag 30 mei start het Landartproject “Groene Revolutie” in Schoonoord.  Zie http://www.natuurkunstdrenthe.nl/. Gedurende 14 dagen voer ik daar samen met mijn handlanger Wim mijn uitgekozen schetsontwerp “Gespiegeld Bos” uit.  Tegelijkertijd werken in dat natuurgebied de 9 andere uitgekozen kunstenaars, afkomstig uit vele buitenlanden.
Opening 13 juni  om 16 .00 uur in De Herberg van het openluchtmuseum. Om 16.30 uur start de wandeling langs de kunstwerken. Om 17.00 uur receptie. Te bezichtigen tot voorjaar 2008.
 
***  Vanaf medio juni  tot eind juli werken Wim en ik in Orvelte in het kader van de Kunstmanifestatie “Reflectie” aan een landartproject op een kavel weiland midden in het dorp, in de buurt van parkeerplaats zuid. Helaas mag ik in het museumdorp niet met spiegels werken. Het wordt een “dromenboot” van kloofhout met gaten alsof er spiegels in gemonteerd zijn. Resultaat te bezichtigen tot eind september 2007.  Mijn gedichtenbundel is in een van de winkels van Orvelte te koop.
 
**** De route van de jaarlijkse Drentse rijwielvierdaagse wordt dit jaar opgesierd met kunst.  Van 10 tot 13 juli dragen mijn  spiegelpanelen van Zuidhorn bij aan een scherpere blik op het oude industriële complex  van de sluis in het Oranjekanaal, in de nabijheid van Orvelte.  Alle fietsers moeten er ook afstappen omdat de route over de sluis voert.
 
***** In septem ber neem ik deel aan een fotoexpositie  “Begoocheld Hunebed” in het koetshuis van de Mensingheborg in Roden.  Afgelopen voorjaar heb ik op Guernsey een fotorapportage gemaakt van recent opgegraven hunebedden . Daarnaast wil ik de “gepolariseerde blik” ook loslaten op deze bouwsels in Drenthe.
 
Tot zover de  uitgewerkte projecten voor dit moment.
 

Groet van Femke van Dam

op onze site

http://drenthekunstbreed.nl/kunst/kunstenaar.asp?G=11&id=2699&type=1

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
zaterdag 4 augustus 2007 19:37:41
TUIN VAN DE TIJD © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl