home > info > René Jansen in Galerie Wildevuur
zoek uitgebreid
 
 
René Jansen in Galerie Wildevuur

Vanaf 16 februari 2007 presenteert  galerie wildevuur de nieuwste schilderijen van René Jansen.

opening

Op zondag 18 februari 2007, om 15.00 uur nodigen wij belangstellenden uit om kennis te komen maken met de kunstenaar en zijn collectie.

tentoonstelling

René Jansen (1956) heeft zijn naam als schilder reeds lange tijd gevestigd.

Zijn welbekende stillevens worden gekenmerkt door 'toevalsopstellingen'. Het liefst laat hij zijn composities spontaan en willekeurig ontstaan. René is een meester in het ontleden en weer samenvoegen van vele vormen en kleuren tot een dynamisch geheel. Steeds weer weet hij de juiste sfeer te treffen en de balans tussen suggestie en het uitwerken van details te vinden. Zijn schilderijen zijn een bedreven spel bedreven spel van licht, kleur en vorm waarbij het enthousiasme van de schilder zichtbaar aanwezig is.

Hoewel hij ook portretten en naakten schildert staat het stilleven al meer dan 20 jaar centraal in zijn werk. Hierin is hij dan ook onovertroffen en ook op deze tentoonstelling kunnen wij weer genieten van menig juweel, waarin de schoonheid van vergankelijkheid op sublieme wijze is vastgelegd. Gelaagd en doorleefd, maar tegelijkertijd sprankelend en vol leven.

René Jansen is het begrip 'stillevenschilder' eigenlijk ontstegen. Zijn schilderijen zijn veel meer dan het rangschikken en weergeven van voorwerpen tot ze een mooie compositie vormen. René creëert tastbare sferen, vol passie en leven, inmiddels met de gelaagdheid en doorleefdheid van een fresco die in de loop van de jaren alleen maar mooier is geworden.

Meer informatie over de tentoonstelling http://www.wildevuur.nl/   

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 5 februari 2007 11:26:00
René Jansen in Galerie Wildevuur © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl

Valid XHTML 1.0! Valid CSS 2.0!