home > info > Op verhaal in het Asserbos-goes China
zoek uitgebreid
 
 
Op verhaal in het Asserbos-goes China

Op verhaal in het Asserbos . goes China van 13-17 augustus

Stichting Op Verhaal organiseert medio augustus een tweede editie van ´Op verhaal in het Asserbos´. De Chinese cultuur staat dit keer centraal, vandaar de toevoeging 'Goes China.'

Het publiek komt in een sprankelend zomeravontuur terecht waarin muziek, zang, dans, verhaal en beeldende kunst elkaar gedurende 2½ uur afwisselen, binnen het inspirerende natuurlijke decor van het Asser stadsbos.

Het publiek, van jong tot oud, valt straks van de ene verrassing in de andere, als het samen met twee meestervertellers/gidsen op pad gaat door het Asserbos. In het programma komen de acht karakters van de oude natuurfilosofie van China ruimschoots aan bod: de Tao, Yin, Yang en de vijf elementen, water, vuur, aarde, hout en metaal.

Wat is er zoal te zien? Een spetterende slagwerkperformance van componist Peter Klatzow samen met een sierlijke danseres, een operafragment uit Turandot van G. Puccini, feestelijke draken- en leeuwendansen, een door verschillende beeldende kunstenaars kunstzinnig ingerichte route én een bijzondere uitvoering, muzikaal begeleid, van het oeroude Chinese sprookje `Op zoek naar de Zon´. Aan het eind van de route wacht nog een verrassend bezoek!

Stichting Op Verhaal is bijzonder ingenomen met de aanwezigheid van de Tibetaanse performer Loten Namling. Op een sfeervolle plek bespeelt hij tijdens de route traditionele Tibetaanse instrumenten en zingt klassieke en volkse Tibetaanse liederen o.a. uit de eeuwenoude traditie van de Dalai Lama. Loten Namling was onlangs te zien bij het evenement ´Artists for Tibet´in een indrukwekkend optreden met de Nederlandse popgroep BlØf en het nummer 'Als je ooit nog eens terug kan'.

Bijzonder is ook de samenwerking met een groot aantal basisscholen uit Assen. Met man en macht hebben zij aan dit project gewerkt door deuren te beschilderen en om te toveren in prachtige kunstwerken die op het toneel en her en der in het bos staan, als ´openingspoort´ voor een nieuwe plek/performance. Ook atelier de Ruimte van Stichting De Leite is nadrukkelijk aanwezig in het bos met diverse kunstwerken; zij zijn ook nauw betrokken bij de vormgeving van het decor van de eindvoorstelling in openluchttheater Tivoli. Verder wordt de route ingericht door beeldend kunstenaars Adri de Fluiter, Krijnie Neijen en Dick Lubbersen.

De Stichting op Verhaal wil aankomende en gevestigde musici, artiesten en beeldend kunstenaars laten samenwerken in multidisciplinaire projecten, die voor een breed publiek toegankelijk zijn. 'Op verhaal in het Asserbos´ wordt financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Assen, Provincie Drenthe, het VSB fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De uitvoeringstijden zijn:

  • woensdagmiddag 13 augustus van 14.00 tot ca. 16.30 uur
  • vrijdagochtend 15 augustus van 09.30 tot ca. 12.00 uur z
  • aterdagavond 16 augustus van 19.00 tot ca. 21.30 uur
  • zondagmiddag 17 augustus van 14.00 tot ca. 16.30 uur

Kaarten kosten ?8,- per persoon. Kinderen van 4-12: ? 5,- p.p. Vertrek nabij de theeschenkerij in het Asserbos.

Voor meer informatie/reserveringen zie: http://www.stichtingopverhaal.nl/ of bel 06-12219136 / 06-28343953 Voorverkoop: Warenhuis Vanderveen Assen: VVV en Theatercafe de Kolk

 

 

provincie drenthe ict tender
RSS FEEDS:: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 4 augustus 2008 10:58:30
Op verhaal in het Asserbos-goes China © Copyright 2008 by http://drenthekunstbreed.nl