home > info > Nieuwe tentoonstelling Museum de 5000 Morgen
zoek uitgebreid
 
 
Nieuwe tentoonstelling Museum de 5000 Morgen

Nieuwe tentoonstelling Museum de 5000 Morgen te Hoogeveen en herinrichting ontvangstruimte

Was het vorig jaar nog Nieding Wolters, die met zijn prachtige schilderijen van woonwagens het oog wist te betoveren, dit keer is het zijn echtgenote, Hendrikje Smit, die in het Museum de 5000 Morgen de mensen mee weet te nemen naar de kunst van het kleine. Hendrikje Smit is grotendeels autodidact. Ze schildert veelal met acrylverf. Haar stijl doet denken aan Jopie Huisman. Kledingstukken krijgen een nieuw leven als ze deze tot in details uitwerkt binnen de beperkte ruimte van een schilderij. Ze is nog te zien tot eind februari.

De ontvangstruimte van het museum is opnieuw ingericht. In een vitrinekast ligt kantklos werk van mevr. Manny Martens. Ze beheerst verschillend techieken hierin, zoals Holbein, Asisi en Marker witwerk. Het museum heeft een deel van haar werk in de verkoop, in de vorm van gekantkloste boekenleggers.

In de tweede vitrinekast ligt Frivolité. Dit lijkt wel op kantklossen maar wordt gedaan met 1 spoeltje, een enkele keer ook met twee. Het frivolité handwerk is gemaakt door oud-handwerklerares mevr. J. Krol-Karst. Beide oude handwerk-technieken zijn nog te zien tot eind februari.

Momenteel wordt ook de museumwinkel opnieuw ingericht. Diverse souvenirs (waaronder Van Gogh-kubussen en de Hoogeveense Pulleman) zijn te koop voor de helft van de prijs.

Het Museum de 5000 Morgen is gevestigd in het pand Hoofdstraat 9, 7902 EA Hoogeveen. Het museum is te bereiken via 0528-231530. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur.

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 18 april 2008 13:53:46
Nieuwe tentoonstelling Museum de 5000 Morgen © Copyright 2008 by http://drenthekunstbreed.nl