(advertenties)
Adverteren op Drenthe Kunstbreed

home > info > Lezing over kunstvisie cultuurfilosoof Jung
zoek uitgebreid
 
 
Lezing over kunstvisie cultuurfilosoof Jung

Lezing over kunstvisie cultuurfilosoof Jung in Taarlo
22 januari in restaurant Van Tarel
Op uitnodiging van Kunst & Cultuur Drenthe en de kunstenaarsvereniging Van Ty naar Lo houdt Tjeu van den Berk (theoloog en schrijver) op 22 januari 2010 een lezing over de visie van psychiater en cultuurfilosoof Jung op kunst.
 
Van den Berk onderzocht in zijn boek 'Eigenzinnig Kunstzinnig' wat cultuurfilosoof Carl Gustav Jung (1875-1961) door de jaren heen over kunst schreef. In Taarlo gaat hij in op de volgende vragen: Hoe gaan creatieve processen in zijn werk? Welke drijfveren liggen er aan ten grondslag? Waarom is het ene kunstwerk abstract en het andere juist niet? De kunstenaar is volgens Jung "de spreekbuis van het psychische geheim van zijn tijdperk." In een kunstwerk spreekt steeds de tijdgeest.
De middag wordt afgesloten met een discussie en een performance van Kitty Boon. De middag is gratis toegankelijk en vindt plaats in Restaurant Van Tarel aan de Dorpsweg 3 in Taarlo. Graag aanmelden via marjelle@kcdr.nl. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.
 
Kunst & Cultuur Drenthe nodigt jaarlijks kunstenaarsverenigingen in Drenthe uit om te exposeren in het gebouw van Kunst & Cultuur Drenthe aan de Dr. Nassaulaan 5 in Assen. De kunstenaars krijgen hiermee de kans zich te presenteren aan de bezoekers van het pand. Kunst & Cultuur Drenthe levert ook een tegenprestatie. De exposerende vereniging mag namelijk een vraag (centraal) stellen die Kunst & Cultuur Drenthe voor de vereniging 'beantwoordt'.
 
Van 14 september 2009 t/m 29 januari 2010 exposeert de vereniging van professionele kunstenaars Van Ty naar Lo bij K&C onder de titel 'Braaf geboren, stout geraakt'. Zij wensten hun tentoonstelling af te sluiten met een filosofische discussie over kunst en het kunstenaarschap.

 

 

provincie drenthe ict tender
Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 5 januari 2010 17:09:16
Lezing over kunstvisie cultuurfilosoof Jung © Copyright 2010 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)