home > info > KUNST landschap
zoek uitgebreid
 
 
KUNST landschap

KUNSTLANDSCHAP boek &expositie
50 aquarellen van de Drentsche Aa en de Hunze

Bedum – Op 1 juni verschijnt bij Uitgeverij Profiel het boek KUNST landschap, Drentsche Aa en Hunze in aquarel. Het boek bevat reproducties van vijftig adembenemende aquarellen van karakteristieke plaatsen in het stroomdal van de Drentsche Aa en de Hunze. De aquarellen werden gemaakt door Geke Hoogstins, kunstenares uit Eext.

Twee jaar lang zocht Geke, op aanwijzing van Hans Elerie, kenner bij uitstek van dit gebied, naar de mooiste plekjes in het stroomdal van de Drentsche Aa en de Hunze, de ‘kroonjuwelen’ van het Drentse landschap. Altijd al was ze gecharmeerd van dit gebied, maar nu struinde ze met de topografische atlas op zak ook rond op plaatsen waar bijna geen mensen kwamen. Met haar penseel legde ze doeltreffend, bijna vanzelfsprekend het mysterie van het landschap, de idyllische schoonheid van de natuur in de verschillende jaargetijden, vast in aquarel. Door de verhalen bij de aquarellen gunt ze de lezer een blik in haar gevoelswereld in relatie tot haar liefde voor de natuur. Hans Elerie zorgde voor de oorspronkelijke namen en het historische verhaal erachter. De overzichtskaart en de topografische gegevens maken het mogelijk de plaatsen te (be)zoeken en zelf de sfeer te proeven. Naast het genoegen van het beleven van haar kunst, levert Geke met dit boek een wezenlijke bijdrage aan het zuinig zijn op én het koesteren van zoveel moois in onze naaste omgeving.

ISBN 978 90 5294 366 4 – formaat 28 x 28 cm – 120 pagina’s – gebonden – geheel in kleur.
Het boek vanaf 1 juni a.s. verkrijgbaar bij de boekhandel en Uitgeverij Profiel (www.profiel.nl).

Expositie: vanaf 1 juni t/m 5 juli zijn alle 50 aquarellen (tijdens openingsuren) te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1, 9461 BH Gieten.

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
zaterdag 4 augustus 2007 19:37:41
KUNST landschap © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl