home > info > INWONERS DRENTHE KIEZEN BESTE GEMEENTEHUIS
zoek uitgebreid
 
 
INWONERS DRENTHE KIEZEN BESTE GEMEENTEHUIS

Welke van de twaalf Drentse gemeenten heeft het beste gemeentehuis? Het Drents Architectuur Centrum (DAC) roept de bewoners van Drenthe op hun stem uit te brengen op het gemeentehuis dat zij het mooist en het bruikbaarst vinden.
Twaalf gemeenten telt de provincie, dus ook twaalf gemeentehuizen. Vele daarvan zijn nieuw omdat ze gebouwd zijn na de gemeentelijke herindeling in 1998, maar ook de oudere huizen dingen  mee. Een deskundige jury maakte alvast een voorselectie van de vier beste. Een film over deze vier gebouwen verschijnt op woensdag 28 mei vanaf 18.45 uur bij RTV Drenthe, zodat iedereen zich een oordeel kan vormen. Daarna is het woord aan de Drentse burgers. Ze kunnen hun stem uitbrengen via www.drentsarchitectuurcentrum.nl of met het stemformulier in de folder die verkrijgbaar is bij onder andere de gemeentehuizen.
 
Op 26 mei worden de vier nominaties bekendgemaakt en vindt een voorvertoning plaats van de TV-film tijdens een bijeenkomst in het Erfgoedcentrum Veenhuizen. De vakjury -bestaande uit Marga Kool (Dijkgraaf Reest en Wieden), Daan Josee (architect), Sandra Schuit (landschapsarchitect) en Leen de Graaf (architect)- zal daar een toelichting geven op haar keuze. Daarna volgt een quiz waarin burgemeesters en/of wethouders getest worden op architectonische weetjes over hun eigen gemeentehuis. Tenslotte zal een bestuurder van elk van deze vier gemeenten een krachtig pleidooi houden voor het eigen gemeentehuis.
Op 20 juni wordt het winnende gemeentehuis bekendgemaakt tijdens een symposium over Politiek en Architectuur. Op 21 juni, de Dag van de Architectuur, zal een aantal gemeentehuizen geopend zijn voor het publiek.
 gemeentehuis aa en hunze
gemeentehuis Aa en Hunze
gemeentehuis borger-odoorn
Gemeentehuis Borger-Odoorn
 
gemeentehuis meppel
gemeentehuis Meppel

gemeentehuis tynaarloo
Gemeentehuis Tynaarlo
 
gemeentehuis westerveld
Gemeentehuis Westerveld
 

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 19 mei 2008 20:19:10
INWONERS DRENTHE KIEZEN BESTE GEMEENTEHUIS © Copyright 2008 by http://drenthekunstbreed.nl