home > info > HET ONTGOOCHELDE HUNEBED
zoek uitgebreid
 
 
HET ONTGOOCHELDE HUNEBED

TENTOONSTELLING STONED, HET ONTGOOCHELDE HUNEBED, IN RODEN, 29 SEPTEMBER TOT EN MET 14 OKTOBER 2007
 
Ieder najaar wordt in Groningen de fotomanifestatie Noorderlicht gehouden, met op vele locaties in Stad en Ommeland  exposities en lezingen. Dit jaar is het thema Act of Faith, over het raakvlak tussen geloof en wereld. De Noordenveldse kunstenaarsvereniging Verkuno sluit zich daarbij aan met de fototentoonstelling STONED , het ontgoochelde hunebed.
 
Tien kunstenaars namen  voor deze gelegenheid foto’s als basis voor hun werk. De meesten van hen zijn professioneel schilder, beeldhouwer of graficus. Zoals bij Verkuno-tentoonstellingen gebruikelijk, doen ook dit keer  beeldend kunstenaars ‘van buiten’ mee: Kees Willemsen, uit Arnhem, Ivo Winnubst, uit Elim en  Femke van Dam, uit Paasveen. De deelnemende  Verkuno-leden zijn Ans Courtier, Gerry Eulink, Maxelant Harmsze, Jannie Hiskes , Thea Hoek, Sonja Leutholff  en Mariet Schedler.
Er zullen foto’s te zien zijn, al dan niet gefotoshopt en fotocollages, maar ook driedimensionaal werk, steeds met ‘het hunebed ánders’ als uitgangspunt.
 
De opening vindt plaats op vrijdag 28 september om 20.00 uur, met zang en gitaarspel van Jeroen en Jessica Bos. De tentoonstelling is te zien in het Koetshuis Mensinge, Mensingeweg 3  te Roden, van  29 september tot en met 14 oktober 2007. Het Koetshuis is geopend van donderdag tot en met zondag, van 13.00 t/m 17.00 uur. De toegang is vrij.

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 18 april 2008 13:53:46
HET ONTGOOCHELDE HUNEBED © Copyright 2008 by http://drenthekunstbreed.nl