home > info > Expositie van Loon en Klomp in de Polletuin
zoek uitgebreid
 
 
Expositie van Loon en Klomp in de Polletuin

 Expositie Nelleke van Loon en Irene Klomp vanaf zondag 15 april in de Galerij De Polletuin.

 

Ruinerwold. Het begin van de passie van Nelleke van Loon, woonachtig in Ommen, begon in  1999 met aquarelleren en nam les bij een plaatselijke kunstenaar. Daar kwam zij in aanraking met het schilderen met acrylverf ,waarmee zij nu nog steeds gepassioneerd bezig is. Voorwerpen die zij graag schildert zijn, Vrouwen, Egypte, Danseressen, Bloemen, elk onderwerp waar zij op dat moment door geïnspireerd raakt. In 2005 was zij er aan toe om zich verder te ontplooien en ging les nemen in Hardenberg, bij een kunstenaar uit de regio in portret-en modeltekenen/schilderen, Inmiddels div. Exposities.

 Irene Klomp- de Weerd is geboren in 1959 in Amsterdam. Ze is begonnen met aquarelleren in 1985 in haar toenmalige woonplaats Castricum. Ze had toen net haar studie Piano afgerond aan het Rotterdams Conservatorium, maar omdat ze altijd geïnteresseerd is geweest in beeldende kunst, wilde ze naast de muziek ook deze kunstvorm gaan praktiseren. In Castricum heeft ze een aantal jaren les gehad in aquarelleren. In die periode heeft ze ook een schildercursus gevolgd in Zuid Frankrijk bij de Nederlandse kunstenaar Leo Musch. In 1987 trok ze met haar rugzakje langs de Griekse eilanden, en stuitte daar op iemand uit Meppel, met wie ze twee jaar later is getrouwd. Dit verklaart haar vertrek naar het oosten van het land. In Meppel heeft ze haar hobby weer opgepakt en heeft ze aquarellessen gevolgd bij Annemarie Otten, Jan van Os en Clive Miller . Daarna heeft ze jarenlang les gehad van Ria Sassen hier in Ruinerwold.  Op dit moment volgt ze een schildercursus bij Marjelle Barneveld bij Skala in Meppel. Vooral de diversiteit van de docenten heeft haar geholpen in haar ontwikkeling. Hoe goed een kunstenaar of docent ook is, iedereen heeft zijn eigen specialiteit en aanpak waar je telkens weer iets van opsteekt. Na een lange periode bezig te zijn geweest met aquarel, werkt zij nu veel met olieverf en acryl. Haar onderwerpen zijn divers, echter haar voorkeur gaat uit naar mediterrane, Zuid-europeesche sferen. Griekenland is niet alleen haar favoriete vakantieland, maar ze heeft er ook al twee keer een schildercursus gevolgd. Dit gebeurde op het eiland Chios, onder begeleiding van Jan Slijkhuis, kunstschilder uit Deventer. Binnenkort vertrekt ze voor de derde keer naar dat eiland om weer typisch Griekse taferelen op doek vast te leggen. Voor schilders is het daar een eldorado: haventjes met traditionele vissersbootjes, oude pittoreske dorpjes, mediterrane zeezichten, rotspartijen met afgelegen strandjes, zeer afwisselende landschappen, felblauwe luchten etc. Wat ook opvalt in haar schilderijen is haar voorliefde voor de Oud-Griekse archeologie en architectuur (klassieke zuilen en opgravingen).

De opening van de expositie van Nelleke van Loon en Irene Klomp zal worden gedaan door Bert Damming, Wethouder Gemeente De Wolden.

De expositie is te bezichtigen van15 april t/m 17 juni 2007 in Galerij de Polletuin, open van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor meer info zie ook www.polletuin.nl

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 13 april 2007 11:07:20
Expositie van Loon en Klomp in de Polletuin © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl