home > info > Expositie Niesje Metselaar in Noord-SLeen
zoek uitgebreid
 
 
Expositie Niesje Metselaar in Noord-SLeen

Van 20 januari t/m 2 maart 2007 exposeert  Niesje Metselaar uit Hollandscheveld haar aquarellen en olieverfschilderijen in Galerie 'Geert W.', Zweeloërstraat 1, Noord-Sleen.  
 
Niesje Metselaar is vanaf haar jeugd  met potlood, kwast en verf  bezig geweest om dingen in de natuur op papier of doek vast te leggen.
Bloemen vindt ze fijn om te schilderen, vooral de wilde bloemen, zo uit de berm.
Niesje is autodidact. Door cursussen te volgen en boeken te raadplegen heeft ze zich verder ontwikkeld. Het resultaat is zichtbaar in de schilderijen die ze maakt.
Ze wil laten zien hoe divers en hoe mooi de natuur kan zijn Ook streeft ze er naar dat de onderwerpen herkenbaar zijn in alle details.
Diverse technieken heeft ze zich eigen gemaakt, zowel olieverf, als acryl en aquarel.
Ze heeft les gehad van Vogel Mostard en Henk Renting. De laatste jaren is ze lid van de schildersclub ‘Het Palet’ te Hoogeveen.
In haar eigen atelier ‘de Cocon’ vindt ze de rust en de inspiratie om bloemen, stillevens en landschappen op haar eigen manier vast te leggen.
 
Galerie ‘Geert W.’ is sinds 1995 gevestigd op de deel van een meer dan honderd jaar oude Saksische boerderij, waarin naast wisselende kunstexposities een permanente tentoonstelling van ruwe mineralen en edelstenen uit alle delen van de wereld is ingericht. Ook is er een unieke collectie gouden en zilveren sieraden te zien waarin mineralen en edelstenen zijn verwerkt.
 
Galerie 'Geert W.' is geopend op vrijdag, zaterdag , zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties geopend van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur en op afspraak tel. 0591-361778.
 

voor meer info: www.galeriegeertw.nl

via onze site : http://drenthekunstbreed.nl/kunst/galerie.asp?G=6&id=20

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
zaterdag 4 augustus 2007 19:37:39
Expositie Niesje Metselaar in Noord-SLeen © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl