home > info > Expositie Lief Dier in de Omgeveving
zoek uitgebreid
 
 
Expositie Lief Dier in de Omgeveving

De omgeving  
 
“lief dier”
 
11 maart tot 23 april
 
 
Bij deze lente expositie hebben we het dier als thema.
Diek Boerman en Hieke Veenstra zijn al heel lang geïnspireerd door dieren in hun omgeving. Daarom hebben ze Barbara Hoyng en Janke de Vries gekozen om hun visie op dit onderwerp te geven.
Dit heeft geleid tot een expositie van deze vier kunstenaars
 
Diek Boerman maakt met ei-tempera schilderijen waar de dieren als symbool zijn verbeeld. Daarnaast maakt ze weergaloze aquarellen van olifanten, paarden en elanden.
Barbara Hoyng exposeert zelden in een galerie, maar wijkt daar een enkele keer van af. Zij tekent, maakt bronzen beelden en hakt sculpturen. Zij is gefascineerd door o.a. de vormen van paarden, die ze weergeeft in verrassende poses. Uit haar hele oeuvre heeft ze werk gekozen zodat u niet alleen een breed beeld krijgt van haar beelden maar ook van haar tekeningen.
Hieke Veenstra weet met een paar lijnen de kwetsbaarheid van o.a. paarden, Schotse Hooglanders en elanden vast te leggen.
Janke de Vries maakt verstilde foto’s van landschappen (o.a. IJsland) waar een eenzaam dier ronddwaald. Door het contrast van indrukwekkend landschap en het dier wordt de kwetsbaarheid van het dier als wezen blootgelegd.
 
  
Deze expositie wordt op zondag 11 maart om 15.30 geopend door Jan Willem Kok, kunstliefhebber.
 
U bent van harte welkom
Joke en Hans Agterberg
 
Torenlaan 13 ● 9531 JH Borger
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 6 maart 2007 17:16:32
Expositie Lief Dier in de Omgeveving © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl