home > info > Expositie ‘Hemelpoorten’
zoek uitgebreid
 
 
Expositie ‘Hemelpoorten’

Expositie ‘Hemelpoorten’

BEELDENTUIN DE KOLONIEHOF

 
Kunst in Frederiksoord? Zeker, en kunst waarover veel te zeggen valt. Op zaterdag 28 april wordt de Koloniehof Beeldentuin opengesteld voor het publiek.
 
Kunst spreekt tot de verbeelding. Werken met en voor bevlogen mensen die leven voor hun kunst en vooral het publieksbereik voor beeldende kunst willen vergroten. Dit wordt door de Maatschappij van Weldadigheid ondersteund door het beschikbaar stellen van een deel van het terrein van Museum De Koloniehof aan exposities van beeldende kunstenaars. De tuin is dit seizoen heel bijzonder. Voor het eerst in de geschiedenis van de Beeldentuin is er gewerkt met een thema. Een groep van achttien enthousiaste kunstenaars exposeert bijzondere werken met het thema:’Hemelpoorten’.
De kunstenaar heeft zijn/haar eigen verbeelding voor dit thema gebruikt. De vaste beplanting van de tuin vormt een mooi geheel met de kunstwerken. Er is gewerkt met de bomen om poorten te creëren en de heg vormt een mooie achtergrond voor de buitenschilderijen.
 
In aansluiting op de nieuwe expositie in het museum ‘Verborgen prenten’, exposeren Linda Lubberts uit Beilen en Albert Visser uit Wilhelminaoord in de hal en de koffiekamer van het museum met koeienschilderijen.
De exposities zijn te bezichtigen t/m oktober 2007.
In de maanden april en oktober is het museum geopend op dinsdag t/m zondag van 13.00 – 16.30 uur en in mei t/m september van 11.00 – 16.30 uur.
 

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
donderdag 26 april 2007 12:51:50
Expositie ‘Hemelpoorten’ © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl