(advertenties)
beleef je plezier aan deze site, doneer dan een luttel bedrag voor het in stand houden.

Adverteren op Drenthe Kunstbreed

RobinK HardSoft.nl voor al uw Internetzaken

home > info > EXPOSITIE HELLEN DOEVENDANS EN INGRID HARTMAN
zoek uitgebreid
 
 
EXPOSITIE HELLEN DOEVENDANS EN INGRID HARTMAN

EXPOSITIE HELLEN DOEVENDANS EN INGRID HARTMAN BIJ HET HUIS VAN DE WIJN
Op zondag 14 februari opent bij Het Huis van de Wijn in Schoonloo een nieuwe expositie van twee schilders: Hellen Doevendans en Ingrid Hartman uit Emmen. Zij zullen ’s middags aanwezig zijn om over hun schilderijen en schilderstijl te vertellen. Er wordt tevens een wijnproeverij gehouden met verrassende wijnen uit o.a. Zuid-Afrika, Chili, Argentinië, Australië en zelfs Canada. U bent van harte welkom tussen 13.00 en 18.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Het Huis van de Wijn is gevestigd aan de Hoofdstraat 11 in Schoonloo (Dr.). De expositie is tot eind mei te bezichtigen tijdens de openingstijden van de wijnhandel: donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10.00 uur.
 
Kunstenaressen Hellen Doevendans en Ingrid Hartman zijn goed bevriend en schilderen beiden bij Ellen Kroeze van Atelier Helderrood in Emmen. Zij hebben ieder hun eigen stijl, maar delen de fascinatie voor natuur en dieren.
 
Hellen Doevendans-de Boer (1970) begon met schilderen in 1995. Zij schildert dieren en onderwerpen uit de natuur maar ook portretten en stillevens, meestal in een combinatie van acryl met olieverf voor iets warmere nuances. Zij schildert het liefst in warme aardetinten, met af en toe een felle kleur. Haar werk heeft soms een surrealistische inslag. Zie ook www.vanhellen.nl.
 
Ingrid Hartman-Vos (1970) begon met schilderen in 2003 en zet haar fascinatie voor de natuur, dieren en landschappen op doek. Vooral dieren zijn vaak het onderwerp van haar schilderijen, maar zij beperkt zich niet wat onderwerp of stijl betreft. Haar schilderwerk is meestal kleurrijk en vlot opgezet, laag over laag met een zichtbare kwaststreek. Hartman schildert met acryl op linnen of gebruikt gemengde technieken. Zie ook www.vaningrid.nl.
 
Wijnhandel Het Huis van de Wijn biedt keuze uit meer dan 300 kwaliteitswijnen en is gevestigd in een sfeervolle, rietgedekte boerderij in Schoonloo. Zie ook http://www.hethuisvandewijn.nl/.

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 9 februari 2010 0:42:08
EXPOSITIE HELLEN DOEVENDANS EN INGRID HARTMAN © Copyright 2010 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)