home > info > Concert in de Polletuin
zoek uitgebreid
 
 
Concert in de Polletuin

Hans Dulfer Kwartet in Polletuin Ruinerwold
Ruinerwold. De jazz concerten vinden plaats in de sfeervolle PolleTuin, met mooi weer worden de concerten in de tuin gehouden en anders in de gezellige Museum Praetschuur. De bezoekers kunnen de tuinen ca. 1.5 ha, van eigenaresse Margreet van Loo bezoeken, zij verkoopt natuurlijke producten en kunst.
Hans Dulfer
is één van Nederlands bekendste saxofonisten, hij speelde o.a. met John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij is de vader van saxofoniste Candy Dulfer. Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant, Coleman Hawkins was zijn grote voorbeeld. Dulfer was eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen. Later speelde hij in Heavy Soul Inc. (met o.a. gitarist John McLaughlin), Ritmo Natural,Theo Loevendie Consort, Reflud (Dulfer omgedraaid) en Future Groove Express. Aan het eind van de jaren negentig had Dulfer veel succes in Japan, voor zijn single 'Hyperbeat' kreeg hij er een gouden plaat. Dulfer was bestuurslid van het Bimhuis en columnist van Muziekkrant Oor. Zijn columns werden gebundeld onder de titel Jazz in China (1980). In 1990 was hij directeur van Paradiso. Vanaf 2001 tot vorige maand had Dulfer een wekelijks Jazzprogramma op BNR Nieuwsradio. In april 2006 heeft hij als eerste zijn muziek uitgebracht op USB-stick i.p.v. op Cd. Dulfer won in 1969 de Wessel Ilcken-prijs. In 1993 ontving hij de Bird Award van het North Sea Jazz Festival en in 2002 werd hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. In mei jl. maakte Hans Dulfer en zijn band een tournee door Curaçao
Pianist Bas van Lier is afgestudeerd aan het conservatorium. Hij speelt op een Ramsey Louis-achtige manier fabuleus piano. Hij heeft verscheidene muzikale projecten opgezet en speelt met uiteenlopende solisten. Hij organiseert concerten in Toomler, Amsterdam. Bas heeft een cd uitgebracht met eigen stukken. Drummer Eric Kooger is tevens afgestudeerd aan het conservatorium en speelt met o.a. Michael Varekamp en maakt momenteel een tournee met Gino Vanelli. Eric is een drummer met enorm veel energie en een goed gehoor. Contrabassist is Harry Emmery, hij heeft een eigen speel­techniek ontwik­keld: Thumbing, waarmee hij uniek is in de wereld. Hij heeft 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Ennio Morricone, Chet Baker en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar 85 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is docent, arrangeur, componist en producer en speelt in 10 verschillende formaties. Zondag wordt het zeker weer een spectaculair muziekfestijn.
Zondag 12 augustus 15.30 uur: Hans Dulfer, PolleTuin, Haakswold 33, Ruinerwold,
Entree € 7,50.
Volgend concert op 9 september Trio Nuevo & Sandra Coelers.

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
zaterdag 4 augustus 2007 19:37:41
Concert in de Polletuin © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl