(advertenties)
Adverteren op Drenthe Kunstbreed

RobinK HardSoft.nl voor al uw Internetzaken

home > info > Bijzonder Kerstconcert Toonkunstkoor Emmen
zoek uitgebreid
 
 
Bijzonder Kerstconcert Toonkunstkoor Emmen

Voor het eerst zal in Emmen het ‘Magnificat’ van John Rutter worden uitgevoerd. Het 80-koppige Toonkunstkoor Emmen zingt dit bijzondere werk op 13 december 2008 tijdens een Kerstconcert in de Grote Kerk in Emmen. Ook worden enkele delen uit de 'Messiah' van Georg Friedrich Händel ten gehore gebracht, waaronder zijn beroemde 'Hallelujah!'. Als vocaal soliste treedt de sopraan Martine Salomons op. De instrumentale begeleiding op orgel komt voor rekening van Henk Stekelenburg. 
Het concert staat  -als gewoonlijk - onder de bezielende leiding van dirigent Iassen Raykov.
 
toonkunstkoor emmen in aktieJohn Rutter is één van de meest vooraanstaande Engelse componisten van deze tijd. Zijn 'Magnificat' is een verfrissend eigentijds muziekwerk in de stijl van de grote klassieke componisten. Als geen ander weet Rutter de moderne mens te boeien en te ontroeren met zijn goed in het gehoor liggende composities en ook minder geoefende luisteraars zullen geraakt worden. Rutter’s muziek spreekt veel jongeren aan, onder meer door de invloed van de hedendaagse ’lichte’ muziek in zijn werk. Het Toonkunstkoor Emmen heeft dan ook aan een aantal leerlingen van het Esdal College met muziek als eindexamenvak een stage aangeboden die hen in staat stelt mee te zingen met dit concert.
 
Het concert begint om 20.00 uur.
De prijs van de kaarten is € 12,--. Voorverkoop van toegangskaarten via website www.toonkunstkooremmen.nl, Tuincentrum Noordbarge, Stortweg 9, Emmen en het VVV Emmen.
Ook kunt u kaarten telefonisch bestellen: 0591 644 816 of 0591 615 775
 
Eventueel nog beschikbare kaarten worden in de Grote Kerk verkocht, vóór aanvang van het concert. In 2007 was de belangstelling zó groot, dat het koor veel mensen die in de kerk nog kaarten wilden kopen, heeft moeten teleurstellen.
 
De kerk is een half uur voor het begin van het concert geopend.

 

 

provincie drenthe ict tender
Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
zaterdag 22 november 2008 2:55:44
Bijzonder Kerstconcert Toonkunstkoor Emmen © Copyright 2008 by http://drenthekunstbreed.nl