(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

beleef je plezier aan deze site, doneer dan een luttel bedrag voor het in stand houden.

Adverteren op Drenthe Kunstbreed

home > info > Beeldentuin Yvonne Visser
zoek uitgebreid
 
 
Beeldentuin Yvonne Visser

Beeldend kunstenaar Yvonne Visser richt gedurende vier dagen, van Hemelvaartdag 13 mei t/m zondag 16 mei een beeldentuin in rond haar atelier en werkplaats in het Drentse Nijlande. Ook is deze beeldentuin geopend op 11, 25 en 26 september van dit jaar.

Zij presenteert dan tientallen werken. Bezoekers kunnen in haar atelier zien wat er bij de vormgeving komt kijken en ook kan men een kijkje in de keuken nemen van de metaalwerkplaats. Yvonne is oa bekend van de 5 meter hoge bronzen haas ‘Sofie‘ bij afslag Tynaarlo langs de A28.

In haar werk staat de mens centraal, maar toch beeldt zij die zelden af. Dat het dierfiguren zijn komt door het feit dat deze zo veel wonderlijke verschijningsvormen hebben en dat geeft haar meer expressieve mogelijkheden. Dieren spreken haar ook zo aan omdat ze in hun onschuld meer in evenwicht met de natuur leven dan mensen.
Liefde voor de natuur combineert zij met een verlangen naar het aangename.

Kernwoorden zijn voor haar: vorm, relatie, lichaamstaal, beweging en dans.
Ze streeft ernaar dicht bij zichzelf te blijven.

TV-Drenthe maakte onlangs een reportage over Yvonne. Op 6 mei as om 18.30 uur wordt deze uitgezonden binnen het Kunstprogramma Bartissimo. Sophie Timmer interviewt Yvonne Visser in haar atelier en brengt haar visie, inspiratie, werk en ambitie aan het licht. 

Gedurende de vier expositiedagen zal gastexposante edelsmid Greetje Sieders dagelijks tussen 14.00 en 15.00 uur de kunst van het zilvergieten tonen.

Yvonne op DentheKunstBreed: http://drenthekunstbreed.nl/kunst/kunstenaar.asp?G=9&id=2263&type=1

Online versie: http://www.bronzen-beelden.nl/index.php?action=page&id=98

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 11 mei 2010 11:01:36
Beeldentuin Yvonne Visser © Copyright 2010 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)