home > info > 40 jaar politieke prenten van Paul Werner
zoek uitgebreid
 
 
40 jaar politieke prenten van Paul Werner

40 jaar politieke prenten van Paul Werner.
Kunst is mooi. Kunst is om van te genieten. Daarnaast kan kunst ook iets te vertellen hebben. Dat kan liefde voor de mens, de natuur zijn. Het kan ook boosheid zijn over onrechtvaardigheden, een protest. In veel landen maken kunstenaars een belangrijk deel uit van de voorhoede die veranderingen, democratie, herstel mensenrechten etc. probeert te realiseren. Paul Werner is een kunstenaar die beide elementen in zich verenigt. Hij trekt zijn eigen lijn. Paul maakt zich ontzettend kwaad over hypocrisie en onrecht in de wereld.

Het westen steunt Saddam Hoessein, een Nederlandse ondernemer levert grondstoffen voor gifgassen waarmee meneer SH vervolgens tienduizenden Koerden een afschuwelijke dood in jaagt. Paul maakt in 1991 een aangrijpende litho.  Gesproken wordt over “het gevaar van de Islam”, maar te weinig aandacht gaat uit naar de Christelijke Serviërs die in Srebrenica duizenden onschuldige moslim-burgers hebben afgeslacht. Paul maakt de litho “A Cry from the Grave”. Mexicanen die in eigen land in een uitzichtloze positie verkeren, proberen naar de USA te vluchten in de hoop op een beter bestaan. De vluchtelingen worden tegengehouden door streng bewaakte grenzen met hoge hekken en zwaar bewapende militairen. Die hoop en wanhoop worden door Paul ingrijpend weer gegeven in zijn werk De Asielzoekers. De handen die proberen over het hek te komen; haalt-ie het of net niet? En dan?

 
 gouache
Deze kleurige gouache wordt binnenkort ter veiling aangeboden op http://www.duurzaamnieuws.nl/ . De helft van de opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland.  Voor de minder draagkrachtigen hebben we een mooie reproductie beschikbaar. Deze is in 4 verschillende varianten ingelijst door PlanSupport in Assen.
Ook maakt Paul schitterende gouaches als hij weer eens geniet van zijn verblijf in Frankrijk.
 
 
 
 
Wie het werk van Paul Werner in werkelijkheid wil zien kan daarvoor vanaf 26 januari terecht bij Galerie Thyencamp in Hooghalen. Daar vindt om 15:00 uur de feestelijke opening plaats van “40 jaar politieke prenten van Paul Werner” door Frans van de Ven, die een toelichting zal geven op het politieke werk van Paul Werner. Ook treedt het duo ‘Oognat’ op, met Argentijnse tangomuziek.
U bent uiteraard welkom.

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 18 april 2008 13:53:45
40 jaar politieke prenten van Paul Werner © Copyright 2008 by http://drenthekunstbreed.nl