home > info > Google Maps
zoek uitgebreid
 
 
Google Maps

De website krijgt een steeds verdere integratie met Google Maps. Toen de site gestart werd in 2005, was er nog geen sprake van Google Maps. We moesten toen zelf een kaartapplicatie ontwikkelen. Naar volle tevredenheid met de techniek van toen.

Tegenwoordig is er dan Google Maps (GM). Voor gebruikers en programmeurs bevat dit vele mogelijkheden. Wij bij Drenthekunstbreed zijn al doende de integratie met GM vorm te geven. Vooralsnog is er op de achtergrond, voor de redakteurs de mogelijkheid om via GM de coordinaten op te zoeken van de buitenobjecten via het navigeren op een GM-kaartje. Voor het toevoegen van coordinaten via een adres is GM ook erg handig. Er hoeft niet daadwerkelijk met een GPS apparaat de locatie bezocht te worden, zij het dan om een foto te maken. Je zoekt het gewoon op bij GM. En corrigeert eventueel de coordinaten via de satellietfoto.

Voor de gebruiker van Drenthekunstbreed is er nu de mogelijkheid om objecten behalve op de kaart van Drenthekunstbreed (Eigendom van Stichting Grenzen en Ontmoetingen)  ook op de kaart van GM te zien, met de satellietbeelden daaronder.

Er wordt gewerkt aan het tonen routes en selecties van de gebruiker op GM. Maar aangezien wij nog steeds geen structureel potje met geld hebben kunnen aanbreken, gaat het allemaal op basis van vrijwilligheid en dan duurt het allemaal wat langer.

Mocht u in de gelegenheid zijn om te doneren, neem contact met ons op via het contactformulier.

 

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 6 juni 2008 19:31:15
Google Maps © Copyright 2008 by http://drenthekunstbreed.nl