(advertenties)
argusoog, alternatieve media

home > Assen > kunstenaars > Joke Karssen
zoek uitgebreid
 
 
Assen
  Kies hier alle gemeenten

Bekijk kaart Drenthekunstbreed
Bekijk in Google Maps
Joke Karssen
Joke Karssen

Mijn naam is Joke Karssen en één van de drijfveren in mijn leven is beeldhouwen en sieraden maken. Ik ben daarin graag bezig met allerlei materialen, vooral eerder gebruikte materialen. Dit kan van alles zijn, ik combineer graag met: glas, steen, hout, brons, zaden, rubber etc.

Ik kijk graag naar kunst of kunstzinnige vormen en dat inspireert mij. Van een tak uit het bos tot een verwelkt blaadje van een bloem, van boeiende stenen tot verbrand glas, van een edelstenen kraal tot een elastiekje. Ik geniet van het proces van combineren en uiteindelijk rolt er dan een eindresultaat uit.

De opbrengst van mijn beelden en sieraden gaat voor een gedeelte naar enkele kleinschalige projecten voor kansarme kinderen in Peru en Bolivia o.a. de Stichting Kuychi. De laatste jaren werk ik ook met glas wat mij steeds weer uitdaagt. Het fusen (versmelten) van glas kent vele mogelijkheden en moeilijkheden.

Mijn fantasie kan ik de vrije loop laten gaan, rekening houdend met: de soorten glas die ik gebruik, welke mogelijke insluitingen kan ik wel/niet gebruiken of de eventuele uitsparingen in het glas. Om dit goed te doen maak ik eerst proefstukjes, waardoor ik het resultaat kan bekijken. Daar ik tevens bij een uitstekende vakman/kunstenaar werk, blijf ik me constant vernieuwen en veranderen. Thuis in de rust komen de ideeën en combinaties tevoorschijn.   [lees meer...]

Kunstenares:  Joke Karssen
Website:  http://jokeskunst.nl 
Materialen:  Brons, Glas, Hout, Natuursteen, Organische materialen 
Techniek:  Beeldhouwen, Gecombineerde technieken 
Discipline:  Beeldhouwer, Sieraadkunstenaar 
Meer info:   www.google.nl

 

 

provincie drenthe ict tender
Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
woensdag 27 januari 2010 12:19:35
Joke Karssen © Copyright 2010 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)