(advertenties)
Adverteren op Drenthe Kunstbreed

home > Tynaarlo > kunstenaars > Femke van Dam
zoek uitgebreid
 
 
Tynaarlo
  Kies hier alle gemeenten
Femke van Dam
Femke van Dam

Ik ben in het bijzonder geinteresseerd in het verschijnsel tijd. De manier waarop tijd ruimte vervormt. De sporen van geschiedenis op een plek op aarde. Het patina van de tijd op gevonden voorwerpen en materiaal uit de natuur. Ik wil mijn publiek door mijn ogen laten kijken naar de sporen van de tijd. Ik beschouw mijzelf als kunstenaar op het kruispunt van Landart en Situationisme. Ik werk als landschapskunstenaar internationaal.

Ik beheer een plek:"LandArtproject - Tuin van de Tijd" op het platteland, 12 km. ten zuiden van de stad Groningen, Paasveen 2 te Bunne. Een tuin, 1 ha groot, die een reis door de tijd verbeeldt. Op verschillende plaatsen heb ik de ondergrond van het terrein, het bodemarchief van de lokale geschiedenis, blootgelegd. Bootvormen, van natuurlijke materialen zoals turven, takken en veldkeien, zijn mijn voertuigen door de tijd. Spiegelende vlakken, vaak van opgeheven water, maken het verglijden van de tijd voelbaar. Druppels van spiegel maken op dode bomen de gestolde sapstroom van het leven zichtbaar. Over deze 'Tuin van Tijd" heb ik een geillustreerde dichtbundel " Een reis door de tijd, door de tuin, door de taal" gemaakt. De tuin is voor publiek geopend op afspraak en in het weekend na de langste dag, in 2007 op 23 en 24 juni, van 10.00 - 18.00 uur.

In deze beeldtaal maak ik ook ander beedlend werk  zoals objecten van hout en papier en foto's . Ook voer ik opdrachten uit in de openbare ruimte of in particuliere tuinen.  

  [lees meer...]

Kunstenares:  Femke van Dam
Website:  http://www.femkevandam.nl 
Discipline:  Beeldhouwer, Fotograaf, Installatiekunstenaar, Mixed media/interdisciplinair kunstenaar, Monumentaal kunstenaar, Omgevingkunstenaar, Tekenaar 
Meer info:   www.google.nl

 

 

provincie drenthe ict tender
Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 28 april 2009 15:09:07
Femke van Dam © Copyright 2009 by http://drenthekunstbreed.nl