(advertenties)
Atelier In-Lijsten Exloo

Drenthekunstbreed op twitter

argusoog, alternatieve media

boek een hotel bij drenthekunstbreed.nl

home > Borger-Odoorn > kunstenaars > Cor Sonke
zoek uitgebreid
 
 
Borger-Odoorn
  Kies hier alle gemeenten

Bekijk kaart Drenthekunstbreed
Bekijk in Google Maps
Cor Sonke
Cor Sonke

Schilderen is voor mij een zoektocht naar eenvoud van vorm en kleur in gelaagdheid en transparantie. Gefascineerd door de dagelijkse vormen om mij heen, vormen van dingen waar je normaal gesproken aan voorbij loopt zonder te zien hoe bijzonder gevormd ze kunnen zijn. Ik schilder met olie- en acrylverf. Acrylverf heeft mijn voorkeur, omdat het in een korte tijd droogt, waardoor ik sneller kan werken en ongewilde menging in de hand houd wanneer ik lagen over elkaar schilder.

 Mijn werk is over het algemeen abstract te noemen, maar bij het schilderen ga ik soms uit van een figuratieve tekening die als onderschildering invloed heeft op het eindresultaat. Hoewel soms delen van de tekening zichtbaar blijven of verder uitgewerkt worden, blijft het onderwerp ondergeschikt aan het schilderij.

Met een zelfde intensiteit ontstaan ook mijn objecten. Net als bij het schilderen is het een soort bouwen, toevoegen en weghalen. De ene stap kan niet ontstaan zonder de voorgaande. Stukken hout, roestig ijzer, stenen of ander gevonden materiaal zijn hierbij het uitgangspunt. Met deze vaak bijzondere vormen, probeer ik mijn eigen intuïtieve werkelijkheid te verbeelden. Soms bewerk ik de losse materialen, maar vaak laat ik ze zoals ik ze vind en verander ze dan alleen door ze ergens een onderdeel van te laten worden.

Of mijn werk nu abstract is of figuratieve elementen bevat, bepaalde vormen en tekens komen terug en de eenvoud waarnaar ik op zoek ben is van een zelfde intensiteit.

Impulsief, gevoed door de sfeer van muziek en indrukken van het bestaan probeer ik mijn gemoedstoestand weer te geven. Verwonderd over de confrontatie met de realiteit is het eindresultaat enkel een verwijzing, met soms een ironische inslag.

  [lees meer...]

Kunstenaar:  Cor Sonke
Website:  http://www.corsonke.nl 
Atelier:  Atelier 41  
kijk bij galeries.nl voor meer info   Deze kunstenaar is ook te vinden met werk in op de website van Galeries.nl www.galeries.nl

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 17 juni 2011 18:11:27
Cor Sonke © Copyright 2011 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)