(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

beleef je plezier aan deze site, doneer dan een luttel bedrag voor het in stand houden.

argusoog, alternatieve media

boek een hotel bij drenthekunstbreed.nl

digitale vrijheid in verkiezingen 2010? klik hier

home > Emmen > kunstenaars > Ans Kessens
zoek uitgebreid
 
 
Emmen
  Kies hier alle gemeenten

Bekijk kaart Drenthekunstbreed
Bekijk in Google Maps
Ans Kessens
Ans Kessens

Ans Kessens is psychologe en schilderes. " Ik zie psychologie en kunst als twee zijden van een gelijkzijdige driehoek met mij als de basis. Een driehoeksverhouding. Psychologie en Kunst zijn geen extremen. Kunst is voor mij de ontdekking, de zoektocht naar het innerlijk beleven, naar de " ziel" en de expressie in het schilderen, waardoor ik volledig besta" . Voelen, denken en beleven van de werkelijkheid. Mijn werkelijkheid, want dezelfde werkelijkheid wordt door ieder individu op geheel eigen wijze beleefd. Ik creëer zo op mijn eigen wijze mijn " eigenwijze" dieren, bijvoorbeeld mijn katten en paarden. Maar ook koeien, olifanten, nijlpaarden en een schildpad.

Op mijn safarietochten in wildparken in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana ben ik erg enthousiast geworden van de daar levende wilde diersoorten. Voor mij is Kunst de individueelste expressie van een individuele emotie, waarin het geheel meer moet zijn dan de som der delen. Zoals wetenschap ontstaat uit verwondering, ontstaat mijn kunst uit mijn verwondering. Ik ben autonoom en authentiek en een " eigen wijze". Ik ben autodidact vanaf mijn vroege jaren. Anderen herkennen mijn eigen " Kessens" stijl in het organische, de vloeiende lijnen en het typische kleurenpalet. Verschillende materialen gebruik ik zoals olieverf, acryl, pastel, Oostindische inkt en gemengde technieken. Elke techniek geeft een andere impressie, een andere belichting en kijk op een en hetzelfde object. " Voel het zelf, door uw eigen ogen" : ik schilder, ik geniet, ik leef en ik verwonder.

Mijn stelregel is: ik schilder, dus ik besta.

Exposities: permanent in Galerie/Kunstuitleen Ria Dijkstra in Emmen en virtueel op mijn eigen website.

Eerdere exposities o.a. in Galerie Psyche in Leiden, in het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen in Zoetermeer, in de Rai en in de regio Emmen, waar ik woon. In Den Haag: inrichting interieurs van appartementen voor expats.

  [lees meer...]

Kunstenares:  Ans Kessens
Website:  http://www.anskessensart.nl 
Meer info:   www.google.nl

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
maandag 15 november 2010 18:32:06
Ans Kessens © Copyright 2010 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)